Днес се възстановява учебният процес в СУ Васил Дечев“, съобщиха

...
Днес се възстановява учебният процес в СУ Васил Дечев“, съобщиха
Коментари Харесай

Днес възстановяват учебния процес в СУ „Васил Дечев“ - Чепеларе

Днес се възвръща образователният развой в СУ „ Васил Дечев “, оповестиха от община Чепеларе.
„ Още с встъпването в служба новоизбраният кмет и част от неговия екип се сблъскахме с огромен брой нерешени проблеми. Най-неотложния проблем бе обезпечаването на отопление на двете учебни здания на СУ „ Васил Дечев “. Сградите са ремонтирани с обезпечени средства от Програмата за развиване на селските региони 2014-2020, посредством утвърден за финансиране план на Община Чепеларе . В плана е било заложено замяна на отоплителната апаратура и обезпечаване на различно отопление, в тази ситуация отопление с природен газ. Пропускът, който е позволило предходното управление, а точно не навременно подписване на контракт с компанията оператор и снабдител на природния  газ, изправи новото управление на Общината и на учебното заведение пред сериозен проблем “, се споделя в известието. 

Другият огромен проблем е, че постройката на учебното заведение няма Акт обр. 16 за въвеждане в употреба на обекта след осъществените ремонтни действия и от Регионалния инспекторат по образованието - Смолян не разрешават да се организират образователни занимания в тази постройка.
Поради високата категория на обекта въвеждането, в употреба се прави след назначение на комисия от Дирекция за народен строителен надзор /ДНСК/. Реално няма къде да се правят образователните занятия. След осъществяване на срещи с управлението на учебното заведение и Общината са подхванати незабавни дейности за обезпечаване на пространства, в които учениците да могат да организират образователните занятия.
Решено е от сряда учениците от 1, 2 и 3 клас да се образоват в постройката на някогашния лицей, а от 4 до  12 клас - в постройката на гимназията, като за прочут интервал няма да има обедно хранене.
„ Предприели сме дейности за ускорение на процедурите за назначение на комисия от ДНСК за по-бързото приемане на нужния документ Акт обр. 16 и възобновяване на образователните занятия в постройката на учебното заведение “, се сочи още в известието.  
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР