Днес се срещнах с представители на гражданската организация „Сдружение за

...
Днес се срещнах с представители на гражданската организация „Сдружение за
Коментари Харесай

Манолова се срещна с представители на гражданска организация за проблемите на Панчарево и Кокаляне

Днес се срещнах с представители на гражданската организация „ Сдружение за развиване на Панчарево и Кокаляне “. Това написа във "Фейсбук " страницата си кандидат-кметът за София Мая Манолова.

"Хората се оплакват от липса на канализация, разрушени улици, непочистено езеро, по думите им, от 35 година и положението на градския превоз, с който пътуват по час и половина до София.

Най-големият проблем за жителите на Кокаляне е подробният организационен проект на селото, който е заложен през 2014 година, само че се задвижва едвам през м. януари т.г. по време на публично разискване за бюджета на столицата.

Според хората ще предстоят доста нови проблеми и неуредици, защото новият Подробен устройствен план би трябвало да се синхронизира с кадастрална карта от 2010 година В момента има разминавания сред кадастъра и регулацията, а това води до противоречие на документите за благосъстоятелност на парцелите в селото и кадастралната карта.

Хората са безапелационни, че действително до момента в който не се оправи въпросът с подробния организационен проект, няма да бъде построена канализация, а до момента в който това не се случи, улиците също няма да се ремонтират, а отпадните води ще продължат да се изливат в езерото.

Груповата отговорност се трансформира в групова безнаказаност - думите на хората.

Във връзка с езерото на с. Панчарево те са се обръщали към Столична община – провели са две срещи с Йорданка Фандъкова, към регионалната администрация, която назначава ведомствена комисия и отпуска 65 000 лева за план за частичното му разчистване, към премиера Бойко Борисов и към Европейската комисия.

До момента резултат по проблемите на жителите от селата Панчарево и Кокаляне развиване няма. Бездействието на институциите е явно, ще проуча доста деликатно обстановката, за мен беше значимо да си сверя часовника и да се срещна на място с проблемите на хората от този регион. Няма да давам празни обещания преди да проуча доста деликатно всички обстоятелства. Със сигурност обаче, това, което зависи от Столичната община, ще бъде направено ", написа още Мая Манолова.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР