Днес се състоя тържествена церемония по връчване на инсигниите за

...
Днес се състоя тържествена церемония по връчване на инсигниите за
Коментари Харесай

Световноизвестният журналист и писател Ерик Уайнър е новият почетен доктор на Великотърновския университет

Днес се състоя тържествена гала по връчване на инсигниите за званието „ Почетен лекар на ВТУ “ (Doctor honoris causa) на господин Ерик Уайнър, публицист, публицист и странник. Това оповестиха от пресцентъра на Великотърновския университет.

В началото на церемонията проф. доктор Христо Бонджолов, ректор на Великотърновския университет „ Св. св. Кирил и Методий “, разгласи решението на Академичния съвет на Университета за присъждането на званието „ Почетен лекар на ВТУ “ на господин Ерик Уайнър по предложение на Филологическия факултет. Проф. доктор Ценка Иванова, декан на Филологическия факултет, показа житейския и професионален път на световноизвестния публицист, публицист и странник.

Проф. Хр. Бонджолов връчи на новоудостоения почетен лекар орден и тапия за високото отличие, а в края на ритуала – копие на патронната икона на ВТУ.

В академичното си слово на тематика „ В търсене на мъдростта “ господин Ерик Уайнър описа за философията и познанието, които са в основата на творчеството му.

Почетното звание му бе присъдено за неговия принос като посредник в разговора сред нации и култури по световни обществени, междурелигиозни и междукултурни въпроси, както и по тематики за духовните измерения на живота в нашето съвремие, за поклонението пред книгата и за популяризирането на пътеписния род.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР