Днес се състоя официалното откриване на три отделения в МБАЛ

...
Днес се състоя официалното откриване на три отделения в МБАЛ
Коментари Харесай

Болницата в Горна Оряховица е обновена

Днес се състоя формалното разкриване на три отделения в МБАЛ " Свети Иван Рилски ", които бяха актуализирани по план на община Горна Оряховица, финансиран от стратегия " Красива България " . Проектът е на стойност от 270 754 лв., които включват 119 998 лв. от Министерството на труда и обществената политика и 150 756 лв.. от общинския бюджет.
В рамките на тези средства е осъществен главен ремонт на Първо вътрешно поделение, на отделението по физикална и рехабилитационна медицина и на отделението за уши, нос и гърло. Направена е цялостна замяна на електрическата апаратура, частична промяна на ВиК мрежата, осъществени са шпакловки, боядисване и ободряване на пространствата. В коридорите и стаите е сложена нова PVC настилка, всички дървени порти са сменени с PVC, заменена е дограмата и са инсталирани окачени тавани. В санитарните пространства е сменена фаянсовата обшивка, а стените са боядисани с антибактериален латекс. Монтирани са нови енергоспестяващи осветителни тела от вида LED.

На откриването участваха проф. Любомира Попова – регионален шеф, инж. Добромир Добрев – кмет и инж. Николай Георгиев и Деница Коева – заместител кметове на община Горна Оряховица, Даниел Костадинов.- ръководител на Горнооряховския общински съвет, екипите на трите отделения и други посетители – съобщи Ана Минева от групата на Великотърновските публицисти.

" Всички присъстваме на едно доста хубаво събитие, което за жалост е необичайност в общинските лечебни заведения – сподели шефът на болничното заведение доктор Иван Иванов. Имаше доста компликации при осъществяването на плана поради късите периоди, по тази причина изричам големи благодарности на всички, които участваха при реализирането му – от проектирането до осъществяването. Специално благодаря на кмета инж. Добромир Добрев, който беше напълно зает и с помощта на който всички тези неща се случиха и на координатора по плана Искра Суванджиева, която надали не нощуваше тук, с цел да приключат нещата в период. Обновените структури на болничното заведение ще дадат по-добри условия и за пациенти, и за медицинския личен състав. Това допуска по-добро качество на медицинските действия. Сигурен съм, че с положителната работа с общинския съвет и общинската администрация в околните години ще създадем една модерна болница, която да дава отговор на все по-нарастващите условия на жителите на община Горна Оряховица за положително здравно обслужване! " - добави още доктор Иванов.
" Общинската болница е наш приоритет ", съобщи кметът инж. Добрев и акцентира, че вложенията в Многопрофилната болница за интензивно лекуване „ Св. Иван Рилски “ са за опазване на лекарския личен състав и обезпечаване на условия за добра грижа за пациентите. Той заяви, че работата по обновяването на болничното заведение ще продължи и през 2019 година с реорганизация на покрива и ремонт на детско поделение. В тази връзка общината е изготвила план, който е входиран в Междуведомствената комисия по бедствия и повреди към Министерски съвет.
Общо 769 700 лева са обезпечени от община Горна Оряховица на МБАЛ за поправки и нова инсталация в интервала 2014 – 2019 година, рапортува доктор Диана Даскалова, ръководител на здравната комисия в общинския съвет.
" Радостна е взаимната работа на общината и болничното заведение, това е от изгода освен за жителите на община Горна Оряховица, само че и на цялата област, тъй като тук е единственото поделение „ Уши, нос, гърло “. Радвам се, че го съхранихте в името на жителите ", сподели регионалният шеф Любомира Попова.

Обновените отделения бяха осветени от архийерейския наместник отец Николай и отец Антоний. Община Горна Оряховица подари на медицинския личен състав от ремонтираните отделения огромна кована икона на Света Богородица.

Очакванията са болничното заведение в Горна Оряховица да продължи да се развива, предлагайки качествено опазване на здравето.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР