Днес се провежда вторият задължителен държавен изпит. За учениците от

...
Днес се провежда вторият задължителен държавен изпит. За учениците от
Коментари Харесай

140 зрелостници от община Свищов се явяват днес на втора задължителна матура

Днес се организира вторият наложителен държавен изпит.

За учениците от профилираните гимназии той е по образователен предмет по желание, като се изключи български език и литература, като изискването е предметът да е изучаван  като профилиращ в 11-и и 12-и клас. Завършващите професионални паралелки и професионални гимназии поставят  изпит за придобиване на професионална подготовка.

През тази година за първи път има опция да се държи втори наложителен изпит и по предметите информатика и осведомителни технологии, предприемачество, музика, изобразително изкуство. По време на втората част от изпита по информатика и осведомителни технологии младежите ще работят на компютър.

Тази заран в МОН, от два вероятни разновидността за работа на зрелостниците, бе изтеглен Вариант 1. За учениците от професионалните гимназии, които поставят държавен изпит за придобиване на професионална подготовка в теоретичната му част, от 18 вероятни бе изтеглена тематика 7.

Изпитният ден в цялата страна стартира тази заран в 8:30 часа.

Общият брой на учениците от община Свищов, които са позволени и се явяват през днешния ден на втори държавен изпит през днешния ден е 140. Изпит по британски език поставят 85 зрелостници, двама по немски език, 13 по предприемачество, един по география и стопанска система, 21 по биология, 8 по информатика и осведомителни технологии, 5 по химия и 5 по доктрина на специалността.

Към момента изпитният ден протича обикновено, матури се организират в четири от учебните заведения – СУ „ Николай Катранов “, СУ „ Димитър Благоев, СУ „ Цветан Радославов “ и СПГ „ Алеко Константинов “.

Резултатите от днешната матура ще са ясни до 8 юни.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР