Днес се провежда вторият изпит от тазгодишните матури. В сградата

...
Днес се провежда вторият изпит от тазгодишните матури. В сградата
Коментари Харесай

Повече от 55 000 зрелостници се явяват днес на втората матура

Днес се организира вторият изпит от тазгодишните матури. В постройката на Министерството на образованието и науката, от 6.30 часа ще бъде изтеглен изпитният вид за наложителния зрелостен изпит по желание сред 13 образователни предмета, оповестиха по-рано от МОН. Изтегленият номер на разновидността ще важи за изпита по всеки предмет.

Изпитът стартира в 08:00 часа и продължава 4 астрономически часа, а за учениците със специфични просветителни потребности - 6 часа. Зрелостниците би трябвало да заемат местата си най-късно до 07:45 ч. и да пишат с черен химикал.

Над 55 000 дванадесетокласници се чака да се явят на втората наложителна матура.

В същия ден, само че малко по-късно - в 9.00 часа, ще бъде изтеглен изпитният вид за национално външно оценяване по математика за седмокласниците. Техният изпит стартира в 10 часа и е от два модула.

Първият е модул съдържа 20 задания от два типа - със структуриран отговор и със свободен отговор. Продължителността му е 60 мин., а оптималният брой точки, който могат да получат учениците, е 65. Очаква се на изпита по математика да се явят над 57 000 седмокласници.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР