Днес се провежда националното външно оценяване по математика. Заради изпита

...
Днес се провежда националното външно оценяване по математика. Заради изпита
Коментари Харесай

Повече от 61 хил. седмокласници се явяват на матура по математика

Днес се организира националното външно оценяване по математика. Заради изпита е неучебен ден в цялата страна. Явяват се повече от 61 000 седмокласници, оповестява БНР.

Изпитът ще е с дълготрайност 150 минути и стартира в 09,00 часа. Полага се в учебните заведения, където са учили досега. Учениците би трябвало да носят черен химикал, документ за идентичност и служебна записка с входящ номер. Всеки изпитен материал ще съдържа неповторим баркод.

За първи път инспекцията на работите на учениците и кандидатстването за гимназии по-късно ще стават електронно. За матурата са обезпечени 16 хиляди квестори и видеонаблюдение. Резултатите от изпита би трябвало да станат ясни до 27 юни, отбелязва още радиото.

Утвърден е и държавният план-прием след 7 клас. Учениците ще аплайват за 2500 паралелки. Над половината от тях са професионални.

В понеделник се организира матурата след 7 клас по български език и литература. В петък следва нов изпит - по непознат език. Той обаче се поставя при авансово декларирано предпочитание от страна на седмокласниците. /БНР
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР