Днес се проведе заседание на Централната комисия по провеждане на

...
Днес се проведе заседание на Централната комисия по провеждане на
Коментари Харесай

ЦКПИ: Петима кандидати отговарят на изискванията за председател на БСП, Корнелия Нинова е получила най-много номинации

„ Днес се организира съвещание на Централната комисия по осъществяване на избора за ръководител. Основна точка беше регистрация на претендентите за ръководител на Българска социалистическа партия за идния директен вътрешнопартиен избор на 12 септември 2020 година. До 5 август получихме решенията от всички извършени конференция на общински и районни структури в цялата страна. От тези конференции бяха препоръчани 55 претенденти за ръководител на Българска социалистическа партия. Най-много номинации в процедурата е получила Корнелия Нинова - с 285 оферти, Кирил Добрев - 144, Калоян Паргов - 63, Красимир Янков - 55,Драгомир Стойнев - 40, Костадин Паскалев -
Това съобщи ръководителят на Централната комисия по осъществяване на избора Емил Войнов на конференция в централата на Българска социалистическа партия. Той посочи, че крайният период за подаване на заявления от претендентите за ръководител е изминал на 6 август.

„ 7 претенденти подадоха своите заявления за ръководител на Българска социалистическа партия. Бяха тествани всички претенденти за съществуване на партиен стаж - условие на Устава на Българска социалистическа партия. Оказа се, че от седемте претенденти петима дават отговор на условията за съществуване за партиен стаж и стаж в националните органи на Българска социалистическа партия. Днес, с решение на Централната комисия по осъществяване на избора, следните претенденти бяха регистрирани: Валери Жаблянов, Георги Тодоров, Кирил Добрев, Корнелия Нинова и Красимир Янков”, разгласи Войнов.

Той акцентира, че за претендентите предизборната акция стартира на 13 август и ще продължи до 10 септември. На 12 септември те ще се явят на директен избор пред всички членове на Българска социалистическа партия. Войнов добави, че през днешния ден е било признато още едно решение - за изтегляне на чоп за присъединяване на претендентите в предизборната акция в партийните издания – вестник Дума и БСТВ. По думите му жребият ще бъде теглен на 10 август, понеделник, от 11 ч. Жребият ще бъде теглен за всяко едно показване на претендентите в съответните медии.

Вяра Емилова, секретар на ИБ на Българска социалистическа партия и секретар на ЦКПИ, разгласи, че според разпоредбите на ЦКПИ и нейните решения, се организира осведомителна акция за директния избор - планувано е да бъдат направени 3 клипа, един от които към този момент се популяризира, а вторият – от понеделник. Тя изясни още, че съгласно разпоредбите ще бъде направен общ афиш и листовка на всички претенденти. Това се чака в идната седмица. Всяка една от тези брошури би трябвало да доближи до членовете на партията, с цел да могат да се осведомят задоволително добре за директния избор.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР