Днес се проведе втората задължителна матура по предмет по избор.

...
Днес се проведе втората задължителна матура по предмет по избор.
Коментари Харесай

40 000 зрелостници писаха втора матура, само 5 работи са анулирани

Днес се организира втората наложителна матура по предмет по желание. На нея се явиха над 40 хиляди зрелостници. Днес те работиха по Вариант 1, изтеглен в просветното министерство, който важеше за всички 13 предмета. Анулирани бяха 5 писмени работи.


Рано сутринта в 6,15 ч. в просветното министерство беше изтеглен Вариант 1 от два вероятни за втората матура. Късметът дефинира това още веднъж да направи репортерът на " По света и у нас ".

Днес учениците избираха сред 13 разнообразни предмета. Най- доста зрелостници се явиха на британски език, биология, география, философия. Много възпитаници от професионалните гимназии пък се възползваха от правото си вместо оценка от матурата, в дипломата им да бъде записан средноаритметичният резултат от изпитите по специалност.

Избрахме да снимаме изпита по биология.
Малко ми е обезпокоеното, да, само че в границите на естественото.
Българска национална телевизия: Защо избра биологията?
Защото се подготвях задоволително по химия и биология и считам да аплайвам медицина.
Днес матурите по непознати езици и публични науки бяха от по три модула, а по математика и естествени науки- от по два. За да няма преписване следиха и над 9 500 квестори.

Българска национална телевизия: Какво те затрудни най-вече?
Вторият модул най-после, имаше два въпроса, по които трябваше да се написа повече. Просто взех решение, че биологията ще е по-лесна, по тази причина беше втора матура.
Българска национална телевизия: Каква оценка очакваш?
Надявам се най-малко 4 да има.

 © БГНЕС
Зам.-министър Таня Михайлова разяснява през днешния ден матурата по български език, извършена във вторник.
Таня Михайлова, зам.-министър на образованието и науката: Съществени проблеми и съществени нарушавания не са открити, още повече, че ние реализираме и инспекции, няма сигнали за фрапантни нарушавания, несъмнено има 11 анулирани работи, което за мен доста ми се желае да не се стига до този миг.
Резултатите и от втората, и от първата матура ще са ясни до 13 юни.

 Над 40 хиляди зрелостници се явиха на втората наложителна матура Над 40 хиляди зрелостници се явиха на втората наложителна матура
40 484 са зрелостниците, които през днешния ден поставиха втората наложителна матура по предмет по желание, оповестиха от МОН. Младежите писаха по вид 1, който бе...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР