Днес се проведе втора част на форума „Смяна на местата

...
Днес се проведе втора част на форума „Смяна на местата
Коментари Харесай

Младежи от област Стара Загора получиха безценни съвети как да разпознаят популизма и фалшивите новини

Днес се организира втора част на форума „ Смяна на местата – младите реагират “ - самодейност на народния представител от ГЕРБ-Стара Загора Радостин Танев, която има за цел да построи гражданска позиция у младежите от региона.

„ В първата част, която организирахме с участниците през януари, заложихме повече на доктрина, тъй като тематиката ни бе „ Местното самоуправление “, а през днешния ден поставихме акцент на практическите познания и умения “, сподели депутатът. „ Младите хора имат потребност да имат вяра в своите качества, само че огромна част от тях имат терзание да приказват пред аудитория и да пази тези пред група хора. Това, че на втория модул на форума се включиха още повече участници, за мен приказва, че самодейността, която стартирах, е потребна, а това е най-важното. Темите, които засегнахме – популизъм, подправени вести, медии, са неразделна част от обществото ни, освен в политиката, само че и в всекидневието “, заключи концепцията си Танев.

Близо 50 младежи от Стара Загора, Раднево и Казанлък се срещнаха през днешния ден с специалистите по медии и реклама Венета Асенова, Милена Желева, Здравко Георгиев и Илко Груев. Те разкриха пред младежите тайните на сполучливото показване по време на изявление в радио и телевизия, както и по какъв начин да имат уместно държание, с цел да завоюват близките. Интерес провокираха техниките за справяне с терзанието пред камера и по какъв начин да не се „ гълта “ тирада пред микрофон. Темата за свободата на медиите, цензурата, самодисциплината на публицистите и обществените фигури провокира забавен спор. Симулативна игра сложи младежите в обстановка на отбраняване на теза пред камера.
Политологът доктор Георги Георгиев приказва с образци от работата си за популизъм и статукво. Типовете изявления, общото сред любовта и даването на „ празни “ обещания в живота и политиката, както и по какъв начин се прави от муха слон съумяха да научат младежите.

Фалшивите вести са слуховете, на които никой не обръщаше внимание преди. Сега обаче си имаме обществени мрежи и се стартира поверие на всичко написано. С тези думи стартира диалога си с младежите един от най-хубавите проверяващи публицисти у нас – Васил Иванов. „ Заглавията продават, несъмнено, само че постоянно проверявайте кой споделя новината, къде я споделя и по какъв начин “, акцентира той.

Третата част на младежкия конгрес ще бъде през март, а тогава участниците ще имат опция да се срещнат с правилата на изпълнителната и законодателна власт, както и европейските правила за ръководство, споделиха от екипа на конгрес „ Смяна на местата “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР