Днес се проведе среща между Алианса на туристическата индустрия в

...
Днес се проведе среща между Алианса на туристическата индустрия в
Коментари Харесай

Политиките на министерството на туризма да се задават от туристическия бранш, а не от чиновниците

Днес се организира среща сред Алианса на туристическата промишленост в България и представители на Вътрешна македонска революционна организация, на която бяха разисквани проблемите и целите в развиването на бранш Туризъм. Водачите на листите на Вътрешна македонска революционна организация - за 23 МИР София Юлиан Ангелов, за 27 МИР Стара Загора и 16 МИР Пловдив-град Александър Сиди и за 14 МИР Перник доктор Султанка Петрова, бяха осведомени с главните провокации, пред които е изправен туризмът през последната година и половина.

Председателят на АТИБ проф. Георги Рачев посочи какъв брой характерен е туризмът като стопанска активност и означи, че е нужен нов закон за контролиране на бранша в България. Изложението му бе допълнено от представителя на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Георги Щерев, който съобщи, че за туризма е значимо да се продължи с мярката 60 на 40. Щерев разясни също по този начин и желанието на хотелиерската и ресторантьорската асоциация за изработката на онлайн визов център, който би икономисал ненужното разкарване на туристите и подчертава върху нуждата министерството на туризма да бъде водено от специалист.

Водачът на 23 МИР София Юлиан Ангелов благодари за поканата и удостовери потребността политиките на министерството на туризма да се задават от туристическия отрасъл, а не от служителите.

От своя страна представителите на туроператорите изложиха своите визии за развиването на бранша, предлагайки основаването на Гаранционен фонд, припомняйки че Фондът ще отбрани сектора от съществуването на голословни туристически субекти. Председателят на АТИБ проф. Георги Рачев разясни пред водачите на листи от Вътрешна македонска революционна организация, че Гаранционният фонд ще управлява нововъзникналите субекти, които са недоброжелателни.

Отношение по тематиката взе и лидерът на листата на Вътрешна македонска революционна организация в 14 МИР Перник доктор Султанка Петрова, която се изрече в интерес на основаването на проект, обхващаш краткосрочни и дълготрайни ограничения за справяне с рецесията. Държавата би трябвало да поеме отговорност във връзка с поддръжката за хората, работещи в туристическия отрасъл, съобщи Петрова.

Срещата приключи с уверението за продължение на разговора сред Вътрешна македонска революционна организация и представителите на туристическия отрасъл.

Купуването и продаването на гласове е закононарушение.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР