Днес се проведе редовно заседание на парламентарната Комисия по отбрана,

...
Днес се проведе редовно заседание на парламентарната Комисия по отбрана,
Коментари Харесай

Каракачанов: В България има радикален ислям и това е проблем, който не трябва да замитаме

Днес се организира постоянно съвещание на парламентарната Комисия по защита, на което бе изслушан министър Красимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместител министър-председател по публичния... към профила, съобщи кореспондент на Novini.bg.

На въпрос на депута Джейхан Ибрямов от Движение за права и свободи има ли радикализация в мюсюлманските общности в страната Каракачанов изясни: "Радикализация измежду българските турци няма. Има радикализация на обособени общности в ромските махали и гета, както и на обособени места в Източните Родопи, където живеят българи изповядващи мюсюлманската вяра. Преди година и половина, на КСНС при президента Росен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и някогашен министър на... към профила, националните служби по сигурност показаха информация за съществуването на коренен ислям у нас. Това е проблем, който не би трябвало да бъде замитан под килима. Трябва да се приказва и не би трябвало да се насажда ненавист на етническа основа " безапелационен беше военният министър.

"Голяма част от хората поставят бурки и си пускат бради по стопански аргументи. Това е огромен проблем за техните деца, които към този момент порастват в една такава конюнктура. Не би трябвало да позволяваме това да се случва и да имаме проблеми, като в Белгия да вземем за пример. В Източните Родопи има деца, които са учили по 8-9 години в арабските страни, където се проповядва ислям, който не е проповядван и в Османскта империя ", разкри още той.

Относно признатия през днешния ден на първо четене бюджет министър Каракачанов съобщи, че е удовлетворен, тъй като от 2013 гоина не са отделяни толкоз средства за Министерство на защитата. "Увеличението на заплатите няма да бъде процентно, а ще бъде на база сума. Разчетите ще бъдат направени от образуваната работна група. С тези пари ще бъдат назначени и нови военнослужещи, с което ще бъде запълнен недокомплекта в Българската войска ", разгласи Каракачанов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР