Днес се проведе работна среща между министъра на вътрешните работи

...
Днес се проведе работна среща между министъра на вътрешните работи
Коментари Харесай

Лаура Кьовеши оцени високо работата на МВР до момента

Днес се организира работна среща сред министъра на вътрешните работи Бойко Рашков и европейския основен прокурор Лаура Кьовеши, оповестиха от Министерството на вътрешните работи. Срещата беше част от визитата на госпожа Кьовеши в България.

В рамките на диалозите бе дадена висока оценка на българските делегирани прокурори, с които се реализира дейно взаимоотношение. От българска страна бяха показани неотдавна признатите правила, с които се регламентира съдействието сред Министерство на вътрешните работи и Европейската прокуратура, както и стартиралата законодателна самодейност във връзка с профилираните съд и прокуратура.

Очакванията са те да усъвършенстват процеса на следствие на случаи на проведена престъпност. Обсъдени бяха и дейностите на българската страна за основаване на екип от проверяващи чиновници в Министерство на вътрешните работи, които да работят по каузи на Европейската прокуратура. Г-жа Кьовеши оцени високо работата на Министерство на вътрешните работи досега и изрази очакване за още по-активно непосредствено докладване на случаи на съществени злоупотреби със средства на Европейски Съюз. В умозаключение беше изразена подготвеност да продължи партньорското съдействие сред Министерство на вътрешните работи и Европейската прокуратура.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР