Днес се проведе пресконференция на ОД на МВР Благоевград. Директорът

...
Днес се проведе пресконференция на ОД на МВР Благоевград. Директорът
Коментари Харесай

По-малко престъпления в Благоевград отчете МВР

Днес се организира конференция на ОД на Министерство на вътрешните работи Благоевград. Директорът Николай Хаджиев оповести и статистика за броя на осъществените закононарушения. От нея излиза наяве, че от началото на тази година, до месец март на територията на Благоевград са осъществени 798 закононарушения, или с съвсем 200 по-малко , в съпоставяне със същия интервал на предходната година. На първо място по брой разкрити закононарушения в региона се подрежда РУ-Петрич, следвано от Банско, а на последно районно управление (на МВР) Гоце Делчев.
От всичките закононарушения, най-вече са регистрирани по престъпна линия а точно 216 броя, като от тях са два грабежа и 70 обири .
Старши комисар Хаджиев заяви, че главен приоритет на ОДМВР-Благоевград е битовата престъпност, като от началото на годината има наклонност за понижаване на записаните закононарушения по тази линия и изключително на телефонните измами. Той акцентира също, че през месец март в огромна част от учебните заведения в района, с учениците са извършени разяснителни и обучителни мероприятия на тематики свързани с опиатите и следствията от тях.
На конференцията излиза наяве, че около великденските празници, се чака засилено полицейско наличие в дребните обитаеми места. Това се прави от органите на реда за недопускането на произшествия и груби нарушавания на публичния ред. Планирани са и засилени наряди тук-там, където се чака огромно скупчване на хора: като църкви и концерти.
От полицията приканиха още всички, които ще пътуват за празници, да бъдат извънредно деликатни на пътя, поради засиления трафик.
Междувременно, от АПИ оповестиха, че в интервала 25-29 април се стопира придвижването на тежкотоварни камиони по автомагистралите. Ограничението е годно и за пътя Благоевград-Кулата, един от най-натоварените по празници, когато доста българи отпътуват за Гърция. От организацията също приканват за висока пътна сигурност.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР