Днес се поставя началото на кампанията Децата са на всички

...
Днес се поставя началото на кампанията Децата са на всички
Коментари Харесай

Стартира инициативата „Децата са на всички нас“ за приобщаване на децата, лишени от родителска грижа

Днес се слага началото на акцията „ Децата са на всички нас “. Нейната съществена цел е да насърчи всички нас като общество да променим своята настройка към децата, лишени от родителска грижа и като цяло нашето усещане за щедрост.

Кампанията е инициирана от известния детски ефирен канал Cartoon Network и 3 организации с нестопанска цел. Подкрепена е и от 5 национални и районни телеком и платформени оператори и 6 телевизионни канала.

Специално за самодейността започва информативен уебсайт, където всеки, който желае, може да научи повече за задачите, напъните и развиването на акцията. Информационно видео по тематиката ще бъде предавано в цялата страна по Телевизия Евроком, ЕKids, TV+, еТВ, TVN и ТВ Запад, чиято основна концепция е да стимулира хората да се замислят за метода, по който виждат другите деца.

Трите фондации сътрудници са Сдружение „ Дете и пространство “, Фондация „ Сийдър “, Фондация „ Международна обществена работа – България “. В техните Центрове за настаняване от фамилен вид (ЦНСТ) живеят деца и младежи, лишени от наставнически грижи. Един от най-важните желания в работата на фондациите е предлагането на разнородни действия, които им оказват помощ да придобият умения, нужни за сполучливото справяне с провокациите на живота. Освен за самите деца, за обществото като цяло е от решаващо значение да окаже подпомагане в развиването на техния капацитет, да им помогне да основават пълноценни връзки и другарства, с цел да поемат отговорно своите функции в живота.

Телеком и платформените оператори, подкрепящи самодейността са А1 България, Булсатком, Networx, Еском, Кабел Сат-Запад. Като част от акцията, сътрудниците ще обезпечат и спомагателна поддръжка за децата, чиято грижа е поверена на трите фондации. Така да вземем за пример група младежи ще посетят София и офис на А1 България, където ще бъдат осведомени с другите специалности в компанията, какви пълномощия и обучение са нужни за тяхната работа.

Организациите, включени като сътрудници на акцията, стоят зад една обща цел – да оказват помощ на децата и младежите в неравностойно състояние да бъдат припознати като пълноценни членове на обществото. Партньорите дават информация по какъв начин посредством общи старания, можем да дадем опция за обучение, другарство и персонално развиване на тези деца.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР