Днес се отворят офертите в обществената поръчка за определяне на

...
Днес се отворят офертите в обществената поръчка за определяне на
Коментари Харесай

Отварят офертите за изграждането на северния обходен път на Бургас

Днес се отворят офертите в публичната поръчка за установяване на реализатор при строителството на северния обходен път на град Бургас, с дължина 4.7 км, оповестиха от Агенция "Пътна инфраструктура ". Индикативната стойност на плана е 52 910 000 лева без Данък добавена стойност, а средствата са от републиканския бюджет.

С построяването на обхода директният трафик, приближаващ от Варна по път І-9 и продължаващ на юг по път І-6 София - Бургас, ще се изнесе отвън центъра на града. По този метод ще се увеличи сигурността на придвижване за пътуващите от Западна и Северна България като се заобикаля влизането в регионалния град.

Трасето на обходния път ще стартира при 230-ти км на път I-9 Сарафово - Бургас, директно след Атанасовското езеро и наоколо до актуалното кръстовище, и ще минава на запад, заобикаляйки езерото, а по-късно ще се насочва към път I-6 Ветрен - Бургас и ще приключва при 493-ти км на първокласния път при селскостопанския надлез.

Отсечката ще бъде с две платна, разграничени със междинна разграничителна линия, с по две ленти за придвижване в посока и банкети, както и местни платна. Връзката на новото трасе със съществуващата пътна мрежа ще се реализира посредством четири пътни възли.

Срокът за осъществяване на строителните работи е 18 месеца.

Бургас през днешния ден е един от значимите стопански и индустриални центрове на България. Градът, наред със София, е един от главните детайли в България на бъдещата опорна европейска транспортна мрежа (TEN-T) на Европейски Съюз, която включва построяването на жп и шосейна инфраструктура и развиването на Пристанище Бургас. Пристанищен град, със лично интернационално летище, както и доста добре развита наземна инфраструктура, изцяло приключено пристанище от индустриална позиция, добър достъп до първични материали, както и близката рафинерия, той се отличава с високо равнище на индустриализация. Структурата на стопанската система е доминирана от търговията, индустрия (хранително-вкусова, нефтопреработвателната, дървопреработвателната и машиностроене), услуги, туризъм и превоз.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР