Днес се открива груповият лов на дива свиня, но заради

...
Днес се открива груповият лов на дива свиня, но заради
Коментари Харесай

Започва груповият лов на диви свине, но с ограничения заради чумата

Днес се открива груповият лов на дива свиня, само че поради заплахата от разпространяване на африканска чума по свинете е въведена възбрана към река Дунав и село Тутраканци.

Далеч преди изгрев слънце в романското село Караш авджиите си разпределят пусиите. Ловния излет започва наложително с инструктаж, оповестява bTV.

„ Всеки да внимава по какво стреля, по добре пропуснете животно, в случай че не сте сигурни, най-важното е човешкият живот и животът на ловните ни приятели, на кучетата ”, изяснява Милен Аврамов – ръководител на ловната дружинка.

За Недко Недев и сътрудниците му от дружинката  в град Мартен груповият лов на дива свиня с кучета към този момент остава мираж. Тъй като са в пограничен регион, оттатък който са открити десетки огнища на африканска чума.

„ За мен това е неразбираемо да се случи, на 10 км да няма лов, на 11 да има, геноцид е мощна дума, това е една огромна дискриминация на една от най-старите специалности на човечеството – лов ”, счита Недко Недев.

Според него министерската заповед, която лимитира над 100 ловни дружинки, е недобре премислена. За вътрешността на страната ограничавания няма.

Отстреляните свине обаче ще би трябвало наложително да се изследват и за африканска чума по свинете.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР