Днес се откри тазгодишното издание на изложението, Дни на кариерата“,

...
Днес се откри тазгодишното издание на изложението, Дни на кариерата“,
Коментари Харесай

Откриха изложението „Дни на кариерата“ в ТУ

Днес се откри тазгодишното издание на ревюто, „ Дни на кариерата “, което се организира за 14-та поредна година в в Техническия университет-София и във филиала в Пловдив и „ Факултет и лицей “ - Сливен, с рекорден брой участници - над 142 компании, които са водещи за развиването на стопанската система в България.

На откриването участваха Милена Дамянова - ръководител на Комисията по образованието и науката на Народното събрание, Таня Михайлова, зам.-министър на Министерството на образованието и науката, Васил Велев, ръководител на Асоциацията на индустриалния капитал в България и на Съвета на настоятелите на ТУ- София, доста работодатели, преподаватели и студенти. „ Благодаря на всички, които се отзоваха на общия апел да помогнем на бъдещите инженери и експерти на България да намерят правилния и сполучлив път на своето професионално развиване. Все по-важно е образователният развой да сверява часовника си с бурното развиване на технологиите, техниката и конкуренцията. Наша задача е да обучим студентите по стратегии и по специалности, които да дават отговор на днешните големи провокации в региона на динамично разрастващите се браншове на промишлеността.

Дори ние, преподавателите от ТУ-София, ежедневно, следим за ярките достижения на днешните учени и наши ученици, някои от които са топ мениджъри на огромни международни корпорации “ - сподели в словото си при откриването на събитието, ректорът на ТУ-София, чл.-кор. проф. д.т.н. инж. Георги Михов. Той посъветва студентите да се възползват оптимално от опциите на ревюто, да се срещнат с бъдещите си работодатели и да изберат най-хубавото работно място за себе си. „ Моето благопожелание през днешния ден е: един ден Вие да сте в ролята на работодатели, да оферирате работни места и да търсите експерти от нашия университет. Така ще задържим и Вас и бъдещите генерации в нашата страна, която има голяма потребност от способни младежи, подготвени да се посветят на построяването на високотехнологична и просперираща България “ - добави проф. Михов.

Интересът към ревюто бе доста огромен. Стотици студенти още от ранните часове на деня започнаха да се осведомят за предлаганите работни места, стажове и благоприятни условия за своето професионално развиване. На 17-ти октомври ревюто продължава във филиала на ТУ-София в Пловдив и във „ Факултет и лицей “ - Сливен.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР