Днес се отбелязва Националният ден на безопасността на движението по

...
Днес се отбелязва Националният ден на безопасността на движението по
Коментари Харесай

Национален ден за безопасно движение: 531 души са загинали в катастрофи през 2022-а

Днес се отбелязва Националният ден на сигурността на придвижването по пътищата. Датата е определена целеустремено - преди началото на лятната почивка за децата и преди множеството пътувания през юли и август.
Целта е да се насочи вниманието на обществото към проблемите на безвредното напредване и нуждата от спазването на разпоредбите.

Безопасността на пътя зависи от всеки участник в придвижването, който би трябвало да познава и съблюдава закона. В този ден с общи старания покачваме вниманието на обществото върху значимата тематика за безвредното напредване за понижаване на пътнотранспортните произшествия.

Данните демонстрират, че през 2022 г.у нас е имало 460 пътни катастрофи със починали, а при 50 от злополуките живота си са изгубили повече от един човек.

Черната статистика наброява 531 починали и 8 422 ранени участници в придвижването по пътищата през миналата година. А през първите четири месеца на 2023 по отношение на същия интервал на 2022 година пътнотранспортните катастрофи са със 133 повече, като има растеж и в броя на ранените.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР