Днес се очакват нови данни за шесторното убийство в Нови

...
Днес се очакват нови данни за шесторното убийство в Нови
Коментари Харесай

Дрога в дъното на кървавата баня в Нови Искър?

Днес се чакат нови данни за шесторното ликвидиране в Нови Искър, съгласно обещаното нощес пред публицисти от прокуратурата и Министерство на вътрешните работи.

И шестте жертви са убити с по няколко патрона, изясни шефът на Националната следствена работа Борислав Сарафов. Той добави, че версията за ликвидиране и последвало самоубийство на някой от членовете на фамилията към този момент не е на дневен ред.

Не е ясно към този миг дали употребяваното оръжие е едно или няколко. Експертизите не престават, изясни основният секретар на Министерство на вътрешните работи комисар Младен Маринов. Той уточни, че към този момент се работи и по версията, че убийството е допустимо да е обвързвано с активността на Неделчо Юнаков - един от убитите в къщата в Нови Искър.

Професионални убийци стоят зад жестокия шесторен разстрел в град Нови Искър. Това е една от главните версии, по която работят проверяващите, написа в. "България през днешния ден ".

Нелегален мрачен бизнес на бащата Неделчо Юнаков е най-вероятната причина, довела до кървавата баня точно на Новата 2018 година в фамилния дом. В къщата на ужасите са открити пет натрупа. Неделчо е изработен на сито, до него лежи синът му Георги. В дома са още телата и на доведената му щерка Нанси, гаджето й Боби и баба й по майчина линия. Само няколко часа по-късно криминалисти откриват зарязан фамилния джип БМВ във вилната зона над Нови Искър, а на метри от него, в бунар, цялостен с вода, е изхвърлен трупът на 44-годишната жена на Неделчо – Кети Кюхова.

Основните съмнения са, че става дума за трафик на дрога или други неразрешени субстанции. Според осведомени покупко-продажбите се въртели по маршрута България-Косово. Криминалисти напомнят, че това е така наречен Балкански път на дрогата, по който върви идващият от Близкия Изток хероин на Западна Европа. Бившата югославска провинция от години е посочена за една от основните наркоразпространителски пунктове по пътя към Европа.

Познати на фамилията подозират, че Неделчо Юнаков се захваща с незаконния бизнес преди към четири години. Сдобива се с ТИР, с който съгласно осведомени евентуално прави голям брой транспортни курсове в чужбина, в това число и в Косово. Криминалисти подозират, че през последната година връзките сред Юнаков и задграничните му сътрудници се утежняват. Една от версиите е, че мотивът е изчезнали колета от незаконния товар, транспортиран посредством товарния камион на Неделчо.

Извършителят към момента не е открит. Не е открито и оръжието. Днес не престават и огледите и обработката на следите. Специален щаб работи по няколко версии – главната е обвързвана с активността на убития татко в фамилията Неделчо Юнаков. Засега е отхвърлена единствено версията за самоубийство, поради разположението на телата. Една от жертвите е убита в тил. Според шефа на националното разследване Борислав Сарафов убийството остава без аналог в новата ни история.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР