Днес се очакват интензивни превалявания и синоптиците предупреждават за поледици

...
Днес се очакват интензивни превалявания и синоптиците предупреждават за поледици
Коментари Харесай

Студ и поледици в сряда, дъждът преминава в сняг

Днес се чакат интензивни валежи и синоптиците предизвестяват за поледици в цялата страна.

Оранжев код за обилни превалявания от дъжд е разгласен в три области на Южна България - Стара Загора, Хасково и Кърджали . В тези региони се чака да паднат сред 30 и 50 л/кв.м дъжд. В останалата част от страната е разгласен жълт код за дъжд и упованията са за 20 и 30 л/кв.м, като в 8 области има предизвестие и за формиране на поледици - Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново и Русе.
 


През целия ден ще духа слаб, в Източна България до сдържан вятър , най-вече от североизток. В планините също ще бъде облачно с превалявания от дъжд, над към 2000 м от сняг. Минималните температури в множеството региони ще са сред 1 и 6 градуса, оптималните стойности ще са от 1-2 градуса в Северозападна България до 11-12 градуса в южните региони и по Черноморието, сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).
 

През нощта против четвъртък в Северна България и по високите котловинни полета на Западна България дъждът ще премине в сняг, в Южна България ще вали дъжд . В четвъртък преваляванията ще отслабнат , до вечерта ще спрат, вятърът ще отслабне. В петък към този момент ще е без превалявания , само че студено, изключително в Северна България, където минималните температури ще се намаляват тук-там до минус 8 - минус 10 градуса.

Подробна информация за времето през днешния ден и прогнозата за 10 дни напред вижте на
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР