Днес се очаква Съединените щати да обявят нов пакет военна

...
Днес се очаква Съединените щати да обявят нов пакет военна
Коментари Харесай

САЩ отпуска военна помощ от 800 млн. долара на Украйна

Днес се чака Съединените щати да разгласят нов пакет военна помощ за Украйна на стойност 800 млн. $, който ще включва също касетъчни муниции.

А тази заран испанското председателство на Европейски Съюз заяви, че договарящите от блока са постигнали съглашение, ориентирано към увеличение на дълготрайните доставки на муниции и ракети за Украйна. Представители на страните членки и на Европейския парламент са договорили проект, който да обезпечи на европейската отбранителна промишленост финансови тласъци за бързо увеличение на индустриалния потенциал. Инициативата, препоръчана от Европейската комисия през май, ще бъде финансирана с 500 млн. евро от общия бюджет на Евросъюза.

През нощта Украйна още веднъж беше атакувана от Русия с дронове вид " Шахед ". В редица области, в това число столицата Киев, беше оповестена въздушна паника. Военновъздушните сили оповестиха, че са били изстреляни 18 дрона, като 12 от тях са били свалени, съобщи БНР. 

България е третата страна от източния фланг на НАТО - след Полша и Финландия, която украинският президент Володимир Зеленски посещава след началото на войната. Снощи от Прага той прикани за " явен сигнал " за бъдещото участие на Украйна в НАТО на идната среща на Алианса във Вилнюс.

Днес украинският президент ще беседва в Истанбул с турския президент Реджеп Ердоган. Двамата ще обсъдят продължаването на зърнената договорка, медиатори по която са Турция и Организация на обединените нации.

Бъдещето на Украйна е в Европейския съюз и НАТО, съобщи чешкият министър председател Петр Фиала след среща в Прага с украинския президент Володимир Зеленски. Фиала разгласи също, че страната му ще окаже спомагателна поддръжка на Украйна, в това число още военни хеликоптери. Зеленски от своя страна още веднъж съобщи, че Украйна се нуждае от оръжия с огромен обхват, с цел да се бори с съветските сили, нахлули на нейна територия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР