Днес се очаква прокуратурата да оповести каква е съпричастността на

...
Днес се очаква прокуратурата да оповести каква е съпричастността на
Коментари Харесай

Прокуратурата трябва да даде подробности за ареста на Бобокови


Днес се чака прокуратурата да оповести каква е съпричастността на братята Атанас и Планен Бобокови към арестуваната незаконна група. Двамата брята са арестувани за 24 часа.

Собствениците на „ Приста Ойл “ се считат за едни от най-богатите хора в България. Вчера бяха обискирани техни парцели в Русе, Монтана и София.

Бизнесът на братя Бобокови е обвързван с произвеждане на автомобилни масла. Освен двамата братя, под прицела на прокуратурата попаднаха още зам.-екоминистърът Красимир Живков и някогашният шеф на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Плевен. Претърсени бяха над 40 адресав страната, измежду които дома и работното място на Живков.

Вчерашната акция на прокуратурата е обвързвана с вноса и преработката на боклуци. Според държавното обвиняване, зам.-министър Живков е бил част от „ направлявал незаконна скица за импорт на рискови боклуци “. Първоначално той бе отведен от постройката на екоминистерството сякаш единствено за показания, без белезници, както стана с бивщия екоминистър Нено Димов.

Заедно с него, за 24 часа са арестувани още петима души, чиито имена не се загатват, само че се твърди, че измежду тях са братята Бобокови, които имат рециклиращ бизнес.

Днес ще стане ясно на кого и какви обвинявания ще бъдат повдигнати. По думите на представителя на основния прокурор Сийка Милева, следствието върви отянуари и става дума за скица с разрешителните за импорт и експорт на разнообразни типове боклуци и пренасочване на скъпата суровина към избрани компании. Милева заяви също, че „ огромната акция на прокуратура, Министерство на вътрешните работи и ДАНС е стигнала и до крупни предприемачи “.

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР