Днес се очаква покана от НАТО към Македония. Подписаното от

...
Днес се очаква покана от НАТО към Македония. Подписаното от
Коментари Харесай

Опозиционните партии в Гърция изразиха несъгласие за очакваната покана към Скопие за членство в НАТО

Днес се чака покана от НАТО към Македония. Подписаното от Ципрас и Заев съглашение в Преспа беше приветствано от интернационалната общественост, само че митингите в Гърция не стихват. Опозиционните партии в Атина упорстват първо Скопие да промени конституцията и едвам по-късно да бъде поканена за член на НАТО.

Всички опозиционни партии в Гърция показаха противоречие за предстоящата покана за участие в НАТО към Скопие. Аргументите на опозицията са, че едно съглашение сред министър председателите на двете страни не е гаранция за участие на Скопие в Алианса. Дори и социалистите в гърцкия парламент, които се чака при гласоподаване да са единствената партия, която ще поддържа " Сириза ", не одобряват за разумно покана към страна, която не е изпълнила споразуманието. Първо референдум и промени в конституцията и едвам по-късно може да се насочи покана към Скопие, безапелационни са водачите на опозицията.

Остри рецензии търпи и министърът на защитата Панос Каменос, който е водач на националстите от " Независими гърци ". Партията е срещу цялото съглашение за името на Македония и депутатите смятат, че гръцкият министър на защитата " няма място на днешното съвещание на НАТО в Брюксел ".

Днес в Солун се приготвят още веднъж огромни митинги с апел " Македония е Гърция ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР