Днес се очаква да започне изследването с бързи тестове на

...
Днес се очаква да започне изследването с бързи тестове на
Коментари Харесай

Доц. Мангъров: Българите са защитени, ако при 70% от тях се открият антитела

 Днес се чака да стартира проучването с бързи проби на 1000 души от Банско. Това ще са хора, които са работили в туристическия бизнес през зимния сезон и хора работили на терен по време на карантината. Възможност да се изследват ще имат и жители, които желаят.

Здравната ревизия в Благоевград и управлението на общината провеждат дружно реда, по който ще става тестването. То ще се прави в локалната поликлиника и ще продължи няколко дни. Целта е да се откри какъв брой от жителите към този момент имат антитела против ковид и на какъв стадий е заболяването измежду хората в града.

" С премиера нямаме несъгласия по принцип, в случай че се изследват единствено рисковите групи, ще разберем единствено за тях. А на нас ни е нужна информация за всички ", сподели за " България заран " инфекционистът доцент Атанас Мангъров. 

По думите му при тестването на жителите на Банско би трябвало да се подберат хора на инцидентен принцип, а освен рисковите групи - лекари, служители на реда.

" Надявам се, че това, което ще се направи е задоволително добре премислено. Не знаем какъв брой инфектирани има въобще, сега съвсем нищо не знаем за положението на имунния статус на популацията ", изясни Мангъров за Bulgaria ON AIR.

Той изясни, че се смята, че популацията е предпазено, в случай че при 70% от хората се открият антитела.

" Час и половина говорихме с Бойко Борисов за здравната същина на казуса и какъв е методът да се излезе от него. За парковете и планините евентуално ще чуете в идващите дни ", изясни събеседникът.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР