Днес се очаква да се реши дали ще има превозни

...
Днес се очаква да се реши дали ще има превозни
Коментари Харесай

Решават за автомобилите в Морската градина във Варна

Днес се чака да се реши дали ще има транспортни средства в Морската градина във Варна и в кои сектори: 

Тридесет и четвъртото съвещание на Варненския общински съвет стартира 9:00 часа в зала „ Пленарна ” на Община Варна. В предварителния дневен ред са включени 15 точки, оповестява.

Основна тематика на полемиките ще бъдат бюджетните планове и предели на Община Варна, които играят ролята на краткотраен бюджет до приемане на държавната план-сметка. За делегирани държавни действия общината чака да получи малко над 270 млн. лева Приходите за локални действия за 2023 година по план възлизат на 405,5 млн. лв..

Актуализираният проект за организация на придвижването също попада в дневния ред. Ако локалният парламент го одобри, достъпът на коли до местността Салтанат, която е част от Морската градина, ще бъде неразрешен.

На гласоподаване ще бъдат подложени и няколко оферти за разпределяне на финансови средства от общинския бюджет. АГ болничното заведение и МБАЛ „ Св. Анна “ желаеха финансова поддръжка от общината за ремонтни действия и закупуване на инсталация. Съветниците ще решат също дали да се обезпечи съфинансиране от локалната хазна за осъществяване на няколко плана по Плана за възобновяване и резистентност. Сред тях са плановите оферти за въвеждане на ограничения за енергийна успеваемост на постройките на администрацията на Район „ Владислав Варненчик “, НЧ „ Христо Ботев 1928 “, състезателен комплекс „ Локомотив “, както и на ДГ „ Д-р Петър Берон “.

Общинският съвет ще разиска и промени в Плана за интегрирано развиване /ПИРО/ на община Варна – най-съществения средносрочен стратегически документ, който дефинира целите и посоката на развиване на района за 7-годишен интервал. В обновения лист на ПИРО са включени 12 нови обекта, за които има планова подготвеност и благоприятни условия за финансиране.

На днешното съвещание ще стане ясно и кои са носителите на премия „ Варна “ за 2023 година В региона на предучилищното и учебното обучение са препоръчани трима възпитаници, петима учители и пет колектива. Осем персони и колективи са номинирани за оценката в областта на науката и висшето обучение. За ярки достижения в региона на културата номинациите са общо 10.

Предстои да бъде открита също процедура за установяване на правосъдни заседатели при Районен съд – Варна и разпоредбите за нейното осъществяване.

Заседанието ще приключи с полемика с жителите.

Заради обемния дневен ред е планувано сесията да продължи и на следващия ден – 12 май 2023 година

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР