Днес се очаква да бъде готова ДНК експертизата по случая

...
Днес се очаква да бъде готова ДНК експертизата по случая
Коментари Харесай

Днес се очаква ДНК експертизата по делото за убийство на 7-годишната Дамла


Днес се чака да бъде подготвена ДНК експертизата по случая с тежкото ликвидиране на 7-годишната Дамла в Момчилград.

Резултатите от съдебно-психиатричната и техническата експертиза на телефони и портативни компютри на фамилията се чакат до 48 часа. Майката на момиченцето, която беше арестувана незабавно след нещастието, не е упрекната в ликвидиране. Обвинена е единствено, че е оставила детето си без контрол.

Вчера с нея бе осъществен следствен опит, тя бе подложена и на съдебно-медицинска експертиза. Извършен бе и спомагателен оглед в жилището.

Установено е, че детето е умряло след задушаване посредством прилепяне, а по-късно главата му е омотана с тиксо. Трима лекари работят по експертизата, двама са от Пловдив и един от Кърджали. Координацията по следствието поеха водещи криминалисти от София.

[i]"Работим със относително ограничен кръг от обвинени. Единственото, което апелирам, е самообладание – не безпределно, а належащо, с цел да можем да си свършим работата както ние, по този начин и Министерство на вътрешните работи. Мога да ги уверя, че се работи извънредно интензивно, дейностите, които се подхващат, са планувани. Не става дума за дейности на разположение, което е непостоянен палач или може да съставлява някаква голяма опасност за реда и сигурността в града. Става дума за един кръг, който малко или доста се стеснява с всеки минал час, работим по доста версии “[/i], съобщи основният прокурор Сотир Цацаров. Неговото изказване от през вчерашния ден пред публицисти се оказа първата публична информация по случая след дългото безмълвие на Окръжната прокуратура и полицията в Кърджали. Напрежението в Момчилград продължава, локалните хора упорстват за отговори. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР