Днес се очаква да бъдат обобщени резултатите от допитването, което

...
Днес се очаква да бъдат обобщени резултатите от допитването, което
Коментари Харесай

Обобщават резултатите от допитването за смяната между лятно и зимно часово време

Днес се чака да бъдат систематизирани резултатите от допитването, което Европейската комисия стартира на 4 юли, в което всеки европейски жител можеше да се произнесе дали желае да се анулира или резервира лятното и зимното часово време, оповестява Българска национална телевизия. На базата на резултатите от това допитване ще се вземе решение, което ще е еднообразно за всички страни членки на Европейски Съюз.

През февруари Европарламентът регистрира, че множеството направени изследвания не са съумели да стигнат до финален резултат, само че съществуват опасения, че промяната на стрелките 2 пъти годишно крие опасности за здравето.

Директивата за лятното часово време, когато има по-дълъг ден, има отражение върху транспортите и енергетиката. Зимното часово време е астрономическото и е желано от доста хора.

Допитването до жителите няма силата на референдум, а е единствено изследване на настройките, показва bTV. За да се стигне до анулация на лятното часово време, би трябвало да има гласоподаване в Европарламента, както и единодушието на всички държави-членки.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР