Днес се навършват 7 години от атентата на бургаското летище.

...
Днес се навършват 7 години от атентата на бургаското летище.
Коментари Харесай

Възпоменателна церемония по повод 7 години от атентата на бургаското летище

Днес се навършват 7 години от атентата на бургаското летище. С възпоменателна гала пред мемориалния монумент ще бъде почетена паметта на починалите петима израелски туристи и българския водач Мустафа Кьосов. На панихидата се чакат близки на жертвите.

С обичайни молебствия, слагането на цветя и запалени свещи пред мемориалния монумент в 17 часа ще стартира възпоменателната гала, сподели почетният консул на Израел у нас Орлин Манда.

" Винаги го вършим в 17 часа съзнателно, с цел да можем да спазим времето на атентата, точният час да съответствува по време, когато е церемонията ".

Времето минава, само че болката остава, споделиха предходната година бащата на починалия български водач Мустафа Кьосов - Ахмед и Руси, майката на починалия Мал Харуш.

" Като ти липсва най-ценното в живота, по какъв начин да се чувстваш? "

Казва, че животът за тях се е трансформирал доста, по-труден е станал, не могат да не помнят, болката не минава, само че няма по какъв начин, би трябвало да се живее. Животът продължава.

Специални ограничения за сигурност ще има по време на възпоменателната гала. Освен засилена защита се планува и специфичен пропускателен режим.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР