Днес се навършват 58 години от полагането на първата тухла

...
Днес се навършват 58 години от полагането на първата тухла
Коментари Харесай

Една гнусна годишнина, по която мнозина милеят

Днес се навършват 58 години от полагането на първата тухла в Берлинската стена. Една годишнина, която бележи извратената скотщина на човешкия мозък, напоен с идеологията на садизма и тиранията.

Стената е стартирана на 13 август 1961 година и през идващите 28 години бележи разделянето освен на един град, освен на една страна, само че и на един континент; и по-страшното… на цялото човечество!

Тихомълком, малко след среднощ, на източногермански бойци е заповядано да стартират построяването. Берлинчани осъмват с гледката на това по какъв начин чудовището се издига пред очите им.



Империята на злото – Съюз на съветските социалистически републики – захапва гигантския залък от човешката цивилизация и просвета, който и до ден сегашен предъвква и, въпреки с изпопадали зъби, към момента не изпуска.

Над 3 милиона германци са съумели да преминат в западната част на страната преди да стартира градежът. След това към този момент е късно. След това към този момент бягството е с цената на голям риск – за живота на всеки, дръзнал да опита. Хиляди са починалите на границата. Първият погубен е 24-годишният Гюнтер Литфин. Застрелян на 24 август – единствено 11 дни след началото на градежа на гнусната стена.



Мислете си за това всякога, когато летите свободно из Европа и света; или до момента в който минавате границата с Гърция единствено с персоналната си карта; и си прехапете езика, когато ви се прииска да кажете, че по „ това време е било по-хубаво “! И, в случай че въпреки всичко го изречете, си сложете персоналната карта от Европейския съюз там, където слънце не огрява; и се пробвайте да помолите за севернокорейско поданство. Там ще ви материализират фантазията по соца.



Интересно е, че през днешния ден – толкоз години по-късно, урокът не е теоретичен. Как би те гледал някой гражданин на Източен Берлин, някой (с непромит мозък) гражданин на София, Прага, Братислава – през 1969 година, да речем, в случай че му кажеш, че след 50 години, когато Европа ще е към този момент сякаш свободна от хомота на комунизма, ще има хора, които ще желаят той да се завърне? Как би те гледал, в случай че му кажеш, че ти си един от тези хора? Дали няма да ти отвърти един пестник? Особено, в случай че му кажеш, че си 20-годишен, който кара немска кола, облечен е в американски облекла, слуша западна музика, с помощта на западен „ проводник “ (интернет), вървиш на море в Гърция и искаш да се завърне Съюз на съветските социалистически републики, комунизма, сталинизма, лагерите, диктатурата и частушките! #Де #Би #Ли



***

Интересно ли ви е за какво тъкмо Русия по този начин енергично пази Brexit? Защо отделянето на една от най-силните страни от Съюза е по този начин положително посрещнато? Интересно ли ви е за какво точно Русия се оказва в дъното на всеки скандал към хакерски офанзиви, манипулирани избори, заливане с подправени вести, основаване на лъжливи уеб сайтове и принадлежности за агитация и операция?

Съюз на съветските социалистически републики може и да е мъртъв, само че злото, което го сътвори, единствено смени формата си и тялото-приемник. И през днешния ден е живо и мощно. И пипалата му са на всички места.

Най-върлите врагове на Европейски Съюз, сред които българските национал-популисти, Матео Салвини – в Италия, Найджъл Фараж – в Британия, льо Пен – във Франция, всички са почитатели на Путин и му се възхищават.

Вицепремиерът на Италия Матео Салвини, който мнозина съпоставят с Мусолини, закъснявайки за конференция, имаше наглостта да се „ извини “ на публицистите, „ шегувайки се “, че се забавил, до момента в който прибира рублите под дюшека. Нито ни беше смешно, нито пък той се майтапеше в действителност. Салвини се оказа в центъра на следствие, което сподели по какъв начин „ покупко-продажби под масата “ с съветски компании за гориво са целели да облагодетелстват персонално неговата „ Лига “ с 65 милиона $. Малко преди Евроизборите. „ Моралният “, бранителят на фамилните полезности (всичките са като по калъп…), идеалистът Салвини…

Интересно по какъв начин обаче има очи да се шегувка благият Матео за рублите… Нищо де, тя историята има възприятие за комизъм. Мусолини също беше доста забавен, доста остроумен, доста интелигентен, изключително недостижим.

Льо Пен също беше „ омазана “ с съветски пари. През 2015 година Националният съюз на крайнодясната Марин Льо Пен получи заем от 9 млн. евро от банка, близка на Кремъл. Когато Путин отиде в Австрия, Льо Пен съобщи, че в този момент започвало „ освобождението на Европа “… Възможно е да е объркала „ избавление “ с „ подчиняване “.

Някой замисля ли се за какво ли тъкмо Путин и Тръмп, който от ден на ден унищожава подозрението ни, че е определен с подкрепата… операцията по-точно – на Русия за президент на Съединени американски щати – за какво тъкмо те по този начин гръмко пазят Brexit и всичко, което може да отслаби Европейски Съюз?

В най-хубавия случай – не би трябвало да им пука… нали? Чак пък да поддържат, да се радват – малко е подправено, а! Дали пък нямат някакъв интерес? От това главният им съперник да се отслаби.

Знаете ли какво значи „ организиран мач “? А знаете ли кой получава пари и се „ облажва “ от уредените мачове? Играчите, които са се навили да паднат преднамерено, както и заложилите пари за загубата.

Знаете ли кой си ляга с пръст в уста? Честните играчи и почитателите. Ти персонално в кой тим се виждаш? Защото, пеейки в поддръжка на национал-популисти било тук, било там, ти персонално им помагаш да уредят мача. Както искаш.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР