Днес се навършват 50 години от стъпването на човек на

...
Днес се навършват 50 години от стъпването на човек на
Коментари Харесай

Днес се навършват 50 години от стъпването на човек на Луната

Днес се навършват 50 години от стъпването на човек на Луната. Американската галактическа организация НАСА отбелязва годишнината от историческата задача " Аполо 11 ". Ракетата " Сатурн 5 " е изстреляна от Флорида на 16 юли 1969-а, а четири дни по-късно, на 20 юли, Нийл Армстронг и Бъз Олдрин стават първите хора, стъпили на естествения сателит на Земята.

Кураторът на Американския музей на авиацията Джошуа Стоф съобщи:

" 50-ата годишнина ни припомня изключителното събитие от 1969 година Построена е ракета и галактически транспортен съд, които водят хора до различен свят. Този миг сплотява Америка и въодушевява целия свят и демонстрира на какво е способно човечеството ".

Европейският астронавт Томас Райтер също си спомня за кацането на Луната преди половин век:

Като 11-годишно момче гледах по какъв начин Нийл Армстронг и Бъз Олдрин вършат първи стъпки на Луната. Като я виждам в този момент и знам, че по нея отново ще вървят хора, е в действителност наелектризиращо ".

От космодрума в Казахстан ще бъде изстреляна ракетата-носител " Союз-ФГ " с пилотируемия транспортен съд " Союз МС-13 ", който ще води трима астронавти (американец, италианец и руснак) на Международната галактическа станция.

Надпреварата във въоръжаването в Космоса се дължи на общата борба сред Русия и Съединените щати, Русия и НАТО, която се ускорява напоследък. Така Дмитрий Суслов от дискусионния клуб " Валдай " разяснява военно-космическото раздвижване в Съединените щати, Франция и Англия.

" За страдание милитаризацията на космоса върви с цялостна мощ. Общата тенденция е явна. И тя е, че тези страни, които могат да си го разрешат от икономическа и военно-техническа позиция, гледат на космоса като на евентуално полесражение и основават галактически войски. Между другото Русия е една от тези страни. Руската федерация има галактически войски ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР