Днес се навършват 50 години от първия випуск в профилите

...
Днес се навършват 50 години от първия випуск в профилите
Коментари Харесай

50-годишен юбилей от първия випуск в профилите Телевизия и Радио във ФЖМК

Днес се навършват 50 години от първия випуск в профилите " Телевизия " и " Радио " на Факултета по публицистика и всеобща връзка на Софийския университет. Годишнината се отбелязва със среща на генерации публицисти - първите, приключили факултета и днешните млади сътрудници.

Те са напълно млади - студенти първи курс. Но учудват с това какъв брой са уверени в избора си на специалност. Специалността е нова - информационен мениджмънт, само че е толкоз мечтана, че всички са признати с оптимален бал. А за това момиче бъдещата специалност даже е била мотив за упоритост да научи съвършено български единствено за 5 години.
Мария: " Аз съм Мария, аз съм рускиня и пристигнах тук да изучавам информационен мениджмънт. Просто желая а изляза от рамките и да опитвам нещо ново, нещо, от което до момента ме е било боязън. "
Комуникационният мениджъмънт в действителност приготвя бъдещите шефове на публицистите. Но огромните имена усетиха същото предпочитание и хъс като техните, преди 50 години. Сега, във времето на подправените вести, не липсваха препоръки - младите да не се предоверяват на новаторските източните на информация, а да употребяват и старите похвати.

проф. Лилия Райчева - учител във Факултета по публицистика - СУ: " Журналистиката специалност, която не може да бъде научена в границите на 4 години, може да се открехне завесата към това, което желаят да станат. " Коста Филипов - публицист: " Професията на журналиста е специалност на доста четене, доста асимилиране на познания, на доста бягане, на доста нерви, само че и доста професионални наслади и професионално удовлетворение. "
Първите студенти в профилите " Радио " и " Телевизия " се събраха, с цел да уважат своите първи учители - проф. Михаил Минков и доктор Младен Младенов - с плакети пред аудиториите, където младите чуват за първи път, че в случай че станеш публицист можеш да промениш света.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР