Днес се навършват 5 години от тежкия инцидент, довел до

...
Днес се навършват 5 години от тежкия инцидент, довел до
Коментари Харесай

5 години от трагичната смърт на зам.-кмета на Кричим и нейното семейство

" Днес се навършват 5 години от тежкия случай, довел до нелепата гибел на моята заместничка - инж. Нуржан Ристемова и нейното фамилията. Да си спомним за тях, които към този момент не са измежду нас, само че са някъде там, за нас.
Прочетете още
Мир на душите им и светлина във вечноста! Поклон пред светлата им памет! ", заяви кметът на община Кричим Атанас Калчев в профила си в обществената мрежа.

През 2019 година Окръжният съд в Пловдив призна за отговорен и осъди на 15 години " отнемане от независимост " 33-годишния Борислав Писачев, който умъртви в тежка злополука зам.-кметицата на Кричим Нурджан Ристемова, брачна половинка й Ерол и двете им деца, пише 
 
Тъй като подсъдимият се призна за отговорен и изиска скъсен развой, присъдата му бе понижена с една трета, според закона, на 10 години затвор. Освен това магистратите лишиха Писачев от правото да ръководи моторно транспортно средство за период от 13 години.

Жестоката злополука стана на 24 декември 2017 г. Във съдбовния ден фамилията на 37-годишната Нурджан се прибирало от покупки в Пловдив. Отишли да си купят огромен тв приемник. Пътували с БМВ, карано от 46-годишния Ерол. Точно на разклона до село Йоаким Груево против тях се задал дребен товарен камион, ръководен от 31-годишния тогава Борислав Писачев. Според следствието точно водачът на камиона е навлязъл в насрещната лента и е провокирал преден конфликт. 

От удара 15-годишната щерка на зам.-кметицата - Шенай изхвърчала от БМВ-то. Братчето й - 6-годишният Джем, и Нурджан Ристемова също починали на място. Бащата Ерол умря три седмици по-късно в пловдивска болница.

Назначената правосъдна токсикологична експертиза потвърди, че Писачев е седнал зад кормилото след приложимост на амфетамин и кокаин. В правосъдната зала стана ясно, че той е имал 28 предходни нарушавания на Закона за придвижване по пътищата, като му са формирани 15 акта и 13 фиша. Преди жестоката злополука със зам.-кметицата, младият мъж е предизвикал и друга с огромни материални вреди.

" Виновен съм, да можех да върна времето обратно ", сподели в последната си дума пред магистратите Борислав Писачев. 
 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР