Днес се навършват 20 години от смъртта на бизнесмена Владимир

...
Днес се навършват 20 години от смъртта на бизнесмена Владимир
Коментари Харесай

20 години от смъртта на бизнесмена Владимир Грашнов |

Днес се навършват 20 години от гибелта на предприемача Владимир Грашнов - индивидът, трансформирал Мобилтел в софтуерен водач в региона на мобилните връзки.

Той е наследник на някогашния строителен министър Марин Грашнов. Завършил е Технически университет в София, компетентност Технология на машиностроенето. В средата на 70-те години взе участие в градежа на злощастния цех Червена могила край Радомир. След това е работил е в Завода за тежко машиностроене в града, а по-късно става представител на Техноимпекс в Либия. 

Грашнов е влиза в управата на Мобилтел през 1997 година, откакто някогашният притежател Красимир Стойчев продава GSM-оператора на Майкъл Чорни. По това време телекомът има напълно малко клиенти и поддържа извънредно високи цени на услугите. До началото на 2001 година, интервал през който той бе ръководител на борда на шефовете и изпълнителен шеф на Мобилтел компанията усили неведнъж клиентите си и GSM услугите станаха доста по-достъпни. Компанията съумя да излезе пред съперника си на пазара по това време Мобиком.

Освен това Грашнов бе ръководител на съвета на шефовете на сдружението, издаващо в. „ Стандарт “ в най-силните му години. Бе президент и на футболен клуб Левски.

Бил е женен 3 пъти – за първата Мис България Бранимира Антонова, Вили Вутова и бизнес дамата Лора Виденлиева.

Грашнов има една щерка - Мария Грашнова.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР