Днес се навършват 144 години от героичната гибел в подножието

...
Днес се навършват 144 години от героичната гибел в подножието
Коментари Харесай

Бургазлии се преклониха пред подвига на Ботев

Днес се навършват 144 години от героичната крах в подножието на връх Вола на поета-революционер Христо Ботев.

" Ботев е една от най-големите фигури в българската история, знак на подвиг, достолепие и чест. Саможертвата на този талантлив българин в никакъв случай не би трябвало да потъва в давност. Тя би трябвало да бъде част от модела за образование на младите генерации. Днес ние се стараем да следваме неговите възгледи - да сме част от фамилията на развитите европейски страни и да работим непрекъснато за богатството на България ", показа във връзка годишнината кметът Димитър Николов.

Като знак, че подвигът на Ботев не е пропуснат, доста деца се стекоха да поднесат цветя през днешния ден пред паметника на поета в Морската градина.

Почит пред героичната всеотдайност на Ботев и починалите за свободата на България отдадоха още заместник-кметът на Община Бургас Диана Саватева, ръководителят на Общинския съвет проф. Севдалина Турманова, шефът на ОД на Министерство на вътрешните работи старши комисар Радослав Сотиров, общински съветници и признателни жители.

Вече 144 години след гибелта на Ботев, делото и словото му остават безсмъртни, с цел да ни припомнят що е дълг, всеотдайност и обич към Родината.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР