Днес се навършват 100 години от рождението на големия наставник

...
Днес се навършват 100 години от рождението на големия наставник
Коментари Харесай

100 години от рождението на знакова фигура от историята на ЦСКА

Днес се навършват 100 години от рождението на огромния ментор на ЦСКА и националния тим на България Стоян Орманджиев. Той има редица значими достижения в кариерата си като старши треньор както на " Армията ", по този начин и в представителния отбор.

Орманджиев е роден във Варна на 10 януари 1920 година, играе като защитник за локалните Радецки и Владислав, а по-късно и в Локомотив (София). Само на 28 години приключва спортната си кариера и през 1948 година приключва треньорската школа в Съюз на съветските социалистически републики.

Специалистът държи върха за най-вече мачове отпред на националния тим - 76. Извежда " трикольорите " до Олимпийските игри в Хелзинки (1952), Мелбърн (1956) и Рим (1960). В Австралия родната селекция печели бронзовите медали.

Под управлението на Орманджиев ЦСКА печели две трофеи на България и една купа. През 1967 година ЦСКА доближи до полуфинал за КЕШ, като отпада след три епични конфликта с колоса Интер, воден от легендата Еленио Ерера.

Орманджиев е татко на някогашния интернационален рефер и шеф в ЦСКА Стефан Орманджиев. Славният треньор на армейците ни напуща на 10 октомври 2006 година.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР