Днес се навършва точно една година от тежката катастрофа край

Днес се навършва точно една година от тежката катастрофа край ...

Измина година от пътния ад край Своге. Какво се промени?.


Днес се навършва точно една година от тежката катастрофа край Своге, отнела живота на 20 души.

Граждани и близки на жертвите ще почетат паметта им със заупокойна молитва и осветяване на паметната плоча на мястото на инцидента. При трагедията тогава автобус излезе от платното и се преобърна, а 20 от пътниците в него загинаха, припомня БНР. Още по тематаЕксперти: Коланите щяха да спасят животи в трагедията край Своге23 авг 2019 09:2015Уроците след Своге: Скоростта убива, но лошите пътища – също! 10 апр 2019 13:1044Трагедията доведе до 3 оставки на министри и множество експертизи. Хората обаче не са доволни от направеното.

"Сложиха мантинели, направени по безумен начин. Влизаш зад мантинелата, където се намира тротоарът и стигаш доникъде. За да можеш да продължиш, трябва да се прекачваш през нея или да пролазваш отдолу... и излизаш на пътната настилка", казва Лилия Георгиева от инициативния комитет, оглавил протестите.

Така хората отново са на пътното платно в продължение на километри, твърди тя пред националното радио.

Според хората пътният участък си остава все така опасен.

"Ако сега минете по пътя, той е същият. Просто само положиха нов асфалт, сложиха шумяща маркировка, което не решава проблема", смята Георгиева.

Недоволни са и жителите на село Световрачане, което даде най-много жертви в катастрофата. Днес се очаква близките и съпричастни да се съберат, за да почетат паметта на загиналите и отново да напомнят на властта за обещаното.
По публикацията работи: Красимир Ангелов

Източник: dnes.bg