Днес се гласува нещо, което беше заявено, че ще бъде

...
Днес се гласува нещо, което беше заявено, че ще бъде
Коментари Харесай

Крум Зарков: Ограничаването правомощията на служебното правителство е насочено срещу президента

" Днес се гласоподава нещо, което беше декларирано, че ще бъде променено в къс период. Има три неща, които са ясни от доста време, че би трябвало бъдат изменени. Това са пълномощията на основния прокурор, композицията на Висшия правосъден съвет, достъпът до Конституционния съд ", съобщи в " Панорама " mf?KJ съветникът на президента по правните въпроси Крум Зарков.

Зарков добави, че няма консенсус за това какво ще се случи с тези три неща.

" Тепърва ще бъдат импортирани текстове, които би трябвало да търсят салдото. Какъв ще бъде този баланс и дали ще го намерят? Надявам се. Всички други тематики просто не стават и няма по какъв начин да станат по една по-обща причина и това е, че обединението в началото се събра да трансформира Конституцията, само че в този момент трансформира Конституцията, с цел да остане дружно. Остава усещане, че те не се интересуват какво ще написа в тази Конституция, а се интересуват да я има и то в избран заложен период - до Коледа ", добави Крум Зарков.

Той разяснява, че ограничението на пълномощията на служебното държавно управление е една конюнктурна смяна, предложение вътрешно спорно, което има безчет юридически и на практика проблеми - от въпроса за несъответственост на тримата, които биха могли да бъдат служебни министър председатели, до концепцията, че може да се случи блокаж сред институциите, България да се озове с двама министър председатели и без държавно управление в един миг.

" Идеята е, че това е конюнктурно ориентирано само против президента Радев, това е предложение, плод на една фрустрация на сглобката от една страна от това, че президентът Радев ръководи добре и то изключително с последните си държавни управления - тези на Донев, а въпреки това това, че президентът има доста висок рейтинг. Тази фрустрация ражда един текст, който не може да бъде поправен ", сподели още Крум Зарков.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР