„Днес създаваме дружеството „Хелимед Сървисис“, което ще предоставя спешна медицинска

...
„Днес създаваме дружеството „Хелимед Сървисис“, което ще предоставя спешна медицинска
Коментари Харесай

Създават дружество за медицинските хеликоптери, оглавява го Георги Гвоздиков

„ Днес сътворяваме сдружението „ Хелимед Сървисис “, което ще дава незабавна здравна помощ по въздух “. Това заяви министър председателят Кирил Петков преди началото на днешното съвещание на Министерския съвет.

„ Правителството към този момент пусна социална поръчка за шест хеликоптера, които ще бъдат финансирани по Плана за възобновяване и резистентност. България най-сетне ще има незабавна здравна помощ, която ще може да оказва помощ на българските жители в границите на 60 минути след случая или така наречен „ златен час “. Това е голяма победа за българското държавно управление и българските жители “, разяснява Петков.

Вчера Министерство на здравеопазването разгласи социална поръчка за закупуване на санитарни хеликоптери, обезпечени с нужното съоръжение и инсталация за потребностите на незабавната здравна помощ. Ще бъдат закупени шест медицински хеликоптера, като е планувана алтернатива за закупуване на два спомагателни.

Общата планирана стойност на публичната поръчка е в размер на 162 711 735,86 с Данък добавена стойност. Очаква се шестте хеликоптера да бъдат доставени до 30.04.2026 година, като първият от тях ще бъде получен до 1 декември 2023 година

В период до 1 септември 2022 година евентуалните претенденти имат опция да подават предложения за присъединяване в поръчката посредством платформата ЦАИС.

Дружеството „ Хелимед Сървисис “ ще бъде управлявано от напусналия през днешния ден Народното събрание народен представител от „ Продължаваме промяната “ Георги Гвоздиков. По време на дебата преди гласуването на оставката му се появиха изказвания, че състезанието, в който той е взел участие, е бил превдварително решен и в очевиден спор на ползи. Имаше даже предложение от „ ИТН “ народните представители да не разрешат на Гвоздиков да напусне Народното събрание.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР