Днес съветниците актуализираха заплатите си Общинските съветници в Бургас са

...
Днес съветниците актуализираха заплатите си Общинските съветници в Бургас са
Коментари Харесай

Живко Табаков: ОбС Бургас рекордьор по заплати в страната, днес работиха за 850 лева на час

Днес съветниците актуализираха заплатите си

Общинските съветници в Бургас са рекордьори по заплата в страната. Само за сесия като днешната ще печелят по 850 лв. на час. Това сподели пред Флагман.бг общинският водач на „ Движение България на жителите “ Живко Табаков.

Табаков сигнализира, че с увеличението на заплатата на кмета на града Димитър Николов съветниците ще си завишат фрапантно месечните хонорари . Неговите калкулации демонстрират, че всеки парламентарист ще получава по 1700 лв. на месец след 1 януари 2023 година.

„ Ако едно съвещание е в границите на два или три часа в месеца, всеки може да пресметна какъв брой пари ще получават съветниците на час. Бургазлии да преценяват дали е морално! Направи ли ви усещане, че нямаше никакъв спор по тази точка? Предложението се поддържа от целия политически набор “, сподели Живко Табаков пред Флагман.бг.

ВИЖТЕ ВИДЕОТО:



„ Кметът ще получава 50 % от министерската заплата. В зала стана ясно, че към сегашния миг възнаграждението на министър е 6600 лв.. Важното конкретизиране, че заплатата на министъра се трансформира на тримесечие и се образува въз основата на три междинни работни заплати в страната, по данни на Национален статистически институт. Да чакаме при започване на идната година една министерска заплата да стане 7000 лв.. Решението, което се взе преди малко е кметът да получава 3500 лв.. Оттук надолу в йерархията ръководителят на Общински съвет ще взема 90 % от тази заплата или 3150 лв.. В правилника на Общински съвет е записано, че съветниците ще получават заплащане, равняващо се на 54 % от заплатата на ръководителя – 1700 лв. “, добави Табаков.

Той напомни, че представителите на политически партии, които предходната година са говорили, че липсвали средства за осветяване и инфраструктура, само че в това време са взели решение да ощетят бюджета с най-малко 600 хил.лева на година.

Табаков, който бе общински консултант до април 2021 година, когато бе определен за народен представител от листата на „ Изправи се, мутри вън! “ в 46-ото Народно събрание, е безапелационен, че с двамата съветници от неговата партия в Общински съвет – Мария Маркова-Табакова и Костадин Андонов ще търсят разновидности да противодействат на взетото през днешния ден решение.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР