Днес състезателите на Волейболен клуб Хебър ще се съберат за

...
Днес състезателите на Волейболен клуб Хебър ще се съберат за
Коментари Харесай

Хебър започва тренировки, Байрев, Станев и Каракашев са звездите в селекцията

Днес състезателите на Волейболен клуб Хебър ще се съберат за първа публична подготовка за новия сезон. Началният час на заниманието е 10:00 часа в спортна зала “Васил Левски”. За сезон 2018/2019 треньорът Атанас Петров резервира част от миналогодишния състав и притегля редица нови попъления, които ще пазят цветовете на пазарджишкия клуб.

Разпределители тази година ще бъдат Иван Станев и Светослав Станков. Иван е народен играч на България, висок 190 см. Той идва в състава на Хебър от Иран, а преди този момент има престои в ЦСКА и Нефтохимик. Иван Станев ще се причисли към своите съотборници след края на уговорките му с националния ни тим. Светослав Станков е на 22 години, 194 см. Той е бил част от младежкия народен тим, а в Пазарджик идва от състава на Марек.

Посрещачи за Хебър през сезон 2018/2019 ще бъдат Александър Ляфтов, Мартин Симеонов, Илиян Божков и новото попълнение Михаил Никел. Михаил Никел е юношески национал на Русия. Той идва от тима на Локомотив (Новосибирск), където е капитан на младежката групировка на клуба. В Хебър остава македонският национал Александър Ляфтов, който направи мощен сезон през миналата година. Мартин Симеонов завоюва доверието на Атанас Петров и ще продължи да бъде значима част от състава, а пазарджиклията Илиян Божков сподели съществено израстване, което му завоюва място в редиците на Хебър.

Централните блокировачи тази година са Иван Тасев, Стойко Ненчев, Венцислав Рагин и Георги Чалъков. Иван Тасев ще продължи да се състезава за Хебър след редица значими включвания през миналия сезон. В състава идва опитният Стойко Ненчев, който се завръща в България след престой във Франция. В България Стойко направи мощни сезони в състава на ЦСКА. В Хебър ще играе и Венцислав Рагин. 26-годишният някогашен юношески национал се завръща в България от двугодишен престой в Катар, а преди този момент е играл за тимове като Левски и румънския Констанца. В Пазарджик идва и 212-сантиметровият Георги Чалъков, който идва от тима на Пирин (Разлог), след сезони в Нефтохимик и Добруджа.

Първият нов диагонал в състава на Хебър се споделя Спас Байрев. 25-годишният играч е играл в Арда (Кърджали) и Левски. Спас е считан за един от най-талантливите играчи в българското състезание. Щабът на Хебър работи по привличането на още един диагонал, който ще се включи в подготовката на състава на по-късен стадий.

Подобна е обстановката и на поста либеро. В Пазарджик остава младият и надарен Дафин Коцаков, който е в Хебър от началото на плана и има доверието на старши треньора Атанас Петров. Продължават договарянията за още едно либеро, което ще се включи в подготовката на пазарджиклии.

Подготовка с мъжкия състав на Хебър започнаха и трима юноши - Николай Бръшков на 16 години, Кристиян Славчев на 17 години и Георги Георгиев на 17 години. Тримата са крайни нападатели и привлякоха вниманието на Атанас Петров със мощното си присъединяване в школата на Хебър.

В щаба на старши треньора Атанас Петров остават помощникът му Николай Димитров, статистикът Кирил Донев и физиотерапевтът Славейко Катранков. Новото попълнение в екипа се споделя Петър Божилов. Младият експерт ще бъде помощник-треньор. Преди Хебър той работи с деца в школата на Славия и Една Волей. Петър е приключил Националната спортна академия в София.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР