Днес състав на Търговищкия окръжен съд осъди на 12 години

...
Днес състав на Търговищкия окръжен съд осъди на 12 години
Коментари Харесай

Справедливо ли е? Съдът в Търговище даде на Христо 12 години за предумишленото убийство на майката на детето му

Днес състав на Търговищкия областен съд осъди на 12 години отнемане от независимост при непоколебим режим подсъдимия Христо М. за предумишленото ликвидиране на дамата, с която живеел на фамилни начала и от която има наследник.

40-годишният обвиняем е бил предаден на съд за закононарушение по член 116, алинея 1, т. 9 от Наказателен кодекс с обвинителен акт на Окръжната прокуратура в Търговище. Присъдата е постановена при изискванията на кратко правосъдно разследване. Заради процедурата правосъдният състав наложил 18 години отнемане от независимост на Христо, след което понижил размера на наказването му с една трета, обясниха от Апелативната прокуратура във Варна.

Убийството е било осъществено на 26 юли тази година в село Макариополско. 33-годишната жертва и Христо живеели на фамилни начала в друго търговищко село от три години. По време на съжителството им, белязано от побоища и принуждение, младата жена родила наследник на подсъдимия.

След следващия побой с овчарска сопа 33-годишната жена напуснала дома на Христо и се изнесла при сестра си в село Макариополско. Възнамерявала да вземе сина си и да заживее вечно в селото, надалеч от своя принудител. В нощта на убийството подсъдимият отишъл в дома на сестрата на съжителката си, провел диалог с нея, само че тя отказала да се прибере при него.

След отхвърли Христо решил да я убие. Взел 9-сантиметров сгъваем нож и се върнал в къщата на сестрата на жертвата. Когато му отключили, под претекст че желае цигара, той се насочил към спалнята и забил ножа в сърцето на съжителката си. 33-годишната жена съумяла да каже единствено, че умира. Смъртта й настъпила бързо от остра кръвозагуба, породена от прободно-порезното пострадване на сърцето.

След убийството Христо изхвърлил ножа и останал да спи при собствен родственик в селото. След задържането му назначената съдебно-химическа експертиза открила 1,54 промила алкохол в кръвта.

С присъдата съдът е почел и цивилен иск в размер на 80 000 лв. за детето на жертвата и подсъдимия. Съдебният акт предстои на обжалване и митинг пред Апелативния съд във Варна. 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР