Днес състав на Софийски районен съд, с председател Николай Урумов,

...
Днес състав на Софийски районен съд, с председател Николай Урумов,
Коментари Харесай

Съдът отмени паричната гаранция на приятелката на Кристиан, който уби Милен Цветков

Днес състав на Софийски областен съд, с ръководител Николай Урумов, в закрито съвещание прегледа НЧД № 5546 по разказа за 2020 година

Делото е формирано по тъжби на бранителите на обвинените, а точно – тъжба от юрист В. К., бранител на обвинения Георги И. и по тъжба на юрист Д. А., бранител на обвинената Симона Ц.. Обжалвани са постановления за привличане като обвинен на Г. И. и С. Ц., с които на двамата е взета мярка за неотклонение „ гаранция в пари “, в размер на по 10 хиляди лв. за всеки от тях.

Припомняме, Симона Ц., приятелката на Кристиан Николов, който дрогиран точно на Великден умъртви в злополука журналиста Милен Цветков  Милен Цветков Милен Цветков е роден на 30 юли 1966 година в София. На 19 април 2020 година е погубен при злополука. Завършва, и синът на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов - Георги, бяха упрекнати за това, че умишлено са затаили истината за тежкия пътен случай. На двамата бяха взети ограничения за неотклонение - гаранция в пари в размер на по 10 000 лв. за всеки.

Прокуратурата притегли към отговорност двамата, пътували с водача, умъртвил Милен Цветков

Софийският областен съд, откакто реши събраните по досъдебното произвеждане доказателства, анулира разпореждане на Софийска районна прокуратура в частта му, с която по отношение на Симона Ц. е взета мярка за неотклонение „ гаранция в пари” в размер на 10 000 (десет хиляди) лв., като незаконосъобразно.

Според арбитър Николай Урумов, откакто Симона Ц. е заявила, че има връзки с Кристиан, тя попада в кръга лица, които имат право да откажат да дават показания.

Затова обвиняването против нея, съгласно съда, не е съставомерно. Според съда по-важно значение има събитието, че доколкото пред проверяващите органи Симона Ц. не е декларирала никакви условия, то даже да се одобри, че тя не се намира във фактическо общуване с Кристиан, още веднъж не е налице осъществено закононарушение. Според магистратите няма и достътчно доказателства, че тя е затаила истината в обвинителния акт.

Паричната гаранция на третия в колата - Георги Иванов, остава в действие, тъй като жалбата на юристите му не е подадена в период.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР