Днес състав на Шуменския окръжен съд уважи искането на Окръжната

...
Днес състав на Шуменския окръжен съд уважи искането на Окръжната
Коментари Харесай

Задържане под стража за инспектора от БАБХ, спипан с 80 кг марихуана

Днес състав на Шуменския областен съд почете настояването на Окръжната прокуратура в града и със свое определение взе най-тежката мярка за процесуална насила – задържане под стража, на обвинения контрольор от Агенцията по сигурност на храните Красен К.

Както към този момент информирахме, той е бил притеглен от прокуратурата като обвинен за държане за разпространяване и за развъждане на марихуана - закононарушения по член 354а, алинея 1 и по 354в, алинея 1 от Наказателен кодекс. Красен К., който е ветеринарен доктор, досега беше арестуван за период до 72 часа за довеждането му в съда.

По сигнал полицейски чиновници спрели за инспекция 32-годишния мъж. След тестване с техническо средство се оказва, че той ръководи автомобил след приложимост на опиати. При претършуване в дома му в кв. „ Дивдядово “ са открити в развой за сушене 80 кг стебла и листа марихуана и суха маса канабис. В гориста и мъчно налична околност край преславско село следово куче е разкрило ферма с марихуана, като височината на дърветата – специфичен холандски вид, достигала до 4 метра. Мъжът е признал, че самичък е засял и отглеждал конопа, а технологията е намерил в уебсайт. Пред проверяващите Красен К. декларирал, че отглежда марихуана за персонална приложимост.

След привличането му като обвинен той е подал молба да напусне Агенцията по сигурност на храните, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна.

Определението на Шуменския областен съд предстои на обжалване пред Апелативния съд във Варна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР