Днес САЩ изживяват кризата на Съветския съюз от 80-те години

...
Днес САЩ изживяват кризата на Съветския съюз от 80-те години
Коментари Харесай

Д-р Георги Димов: Днес САЩ изживяват кризата на Съветския съюз

Днес Съединени американски щати изживяват рецесията на Съветския съюз от 80-те години на предишния век.
Това съобщи в предаването историкът доктор Георги Димов, разяснявайки тематиката с световното преразпределяне на силите през новата 2021 година като разследване от избора на Джо Байдън за президент на Съединени американски щати.
" Днес следим, че Щатите са изправени пред същите проблеми на това минало, виждаме и пренапрягане на системата. Раздутите деривати, фиктивният капитал, многостранната беднотия, която е и духовна - всичко това беше планувано, че ще се случи ", изясни доктор Димов. Историкът акцентира, че през днешния ден борбата на силите е сред запазването на неолибералното статукво и смяната на системата.
" И това е част от света на постистината: свят, в който свръхинформацията ни залива и ние не можем да отсеем кое е скъпо и кое не. Това е новата химера, за която преди време Оруел писа ", уверен е откривателят на историческите процеси. " Хладните, топлите, горещите войни през днешния ден се водят още веднъж. Всяка нова война има нови оръжия. Еволюцията във въоръжението сега се е завихрила с големи сили. Това е времето, в което технологиите са водещи - приказваме за Трета или Четвърта индустриална гражданска война ", предизвести Георги Димов.
Той сподели, че в същото време, в което спиралата на историята се върти доста бързо, " ние виждаме по какъв начин Щатите се слагат в позицията на Съветския съюз: свръхпренапрягане през военни бази, непрекъснати вложения, милиарди за въоръжение. Щатите към този момент не могат да устоят да бъдат една-единствена мощ. Те не могат да устоят да бъдат международния шериф ", безапелационен бе историкът. Д-р Димов уточни, че груповият запад като положение изнемогва. " И тук следим по какъв начин по-късно пренапрягане, икономическата дифузия, икономическият разцвет още веднъж се връща на Изток. Затова двете световни сили Русия и Китай изживяват разцвет ", разви тезата си Георги Димов.
Още преди време бе ясно маркирано като заплаха от най-големите американски геополитици: в случай че по този начин наречената " Кимерика ", съюзът сред Китай и Щатите, се разпадне, това води до обединяването на Русия и Китай. Виждаме, че това през днешния ден се реализира. Затова и виждаме това пренареждане на геополитическите пластове. На огромната щахматна дъска има нови играчи ", заключи историкът.

Целия диалог с ръководителя на придвижване " Народна мощ " доктор Георги Димов гледайте във видеото.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР