Днес със слаб до умерен вятър от североизток ще прониква

...
Днес със слаб до умерен вятър от североизток ще прониква
Коментари Харесай

Предимно облачно и мъгливо днес

Днес със слаб до сдържан вятър от североизток ще прониква леден въздух.

Над равнинната част от страната ще има ниска слоеста облачност и понижена видимост. На обособени места ще преръми. Предимно слънчево ще се задържи времето над Югозападна България и Предбалкана. Преобладаващите оптимални температури ще бъдат сред 10° и 15°, в крайните югозападни региони до 18°.

Над планините ще бъде най-вече слънчево. Ще духа до сдържан североизточен, по билата мощен северен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра към 8°, на 2000 метра – към 3°.

През идващото денонощие ще бъде най-вече облачно. По-съществени краткотрайни разкъсвания на облачността ще има над Западна България. На обособени места, основно във вечерните часове ще превали дъжд. През нощта ще е съвсем безшумно, денем ще се появи слаб, в западната част на Дунавската низина - до сдържан северозападен вятър. Минималните температури ще са най-вече сред 0° и 5°, оптималните – сред 10° и 15°, в крайните западни региони до 17-18°.

През нощта против четвъртък вятърът ще се ориентира от север-североизток, в Източна България ще бъде сдържан, краткотрайно и мощен, и ще стартира намаляване на температурите. В четвъртък над по-голямата част от страната ще доминира облачно време, тук-там ще има и слаби валежи от дъжд, в планините – от сняг. В петък и събота, с продължаващото намаляване на температурите, на обособени места в Северна и Източна България е допустимо да превали сняг, несъществени количества. Преобладаващите температури в петък ще са: минимални - сред минус 1° и 4°, оптимални – сред 6° и 11°, в събота - с още градус - два по-ниски. В неделя ще има раздрана облачност, вятърът краткотрайно ще отслабне. Сутрешните температури, изключително в Северна България, ще са ниски, в обособени региони и под минус 5°.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР