Днес съпредседателят на Продължаваме промяната (ПП) Кирил Петков направи внушения

...
Днес съпредседателят на Продължаваме промяната (ПП) Кирил Петков направи внушения
Коментари Харесай

Пеевски с изявление за хората на ДПС в регулаторите, чака извинение от Кирил Петков

" Днес съпредседателят на " Продължаваме промяната " (ПП) Кирил Петков направи внушения в общественото пространство, че ГЕРБ, Движение за права и свободи и президента владеят посредством свои фрагменти регулаторите и другите контролни органи, включително и Висшия правосъден съвет (ВСС), които изрично не дават отговор на истината. Той приказва за някакви 95 %, което като се изключи че е невероятно, защото става дума за самостоятелните регулатори, подвежда хората ", показва в позицията си Пеевски.

Той акцентира, че " Движение за права и свободи има дребен брой лица, препоръчани от парламентарната група и подкрепени от Народното събрание и не може да бъдем свързвани с никакви други назначения ".

" А особено по тематиката на ДАНС - аз не знам какъв брой е щатът на ДАНС, само че знам, че в случай че Кирил Петков споделя, че има един представител там, то сигурно Движение за права и свободи има нула ", добавя Пеевски.

" И защото ние постоянно сме заявявали, че прозрачността е поръчител за честните и открити връзки с хората, за чието доверие работим, публикуваме цялостния лист на излъчените от Движение за права и свободи почтени представители в регулаторите ", добавя съпредседателят на партията.

Представителите на Движение за права и свободи в регулаторите са:

Петър Чобанов, подуправител на Българската национална банка (БНБ)

Юнал Тасим, член на Фискалния съвет

Пламен Киров, член на Комисията за защита на конкуренцията

Ердинч Хайрула, член на Комисията за контролиране на известията

Сабрие Сапунджиева, член на Комисията за отбрана на дискриминирането

Стефан Грозев, член на съдийската гилдия на Висшия правосъден съвет

Любка Кабзималска, контрольор в Инспектората към Висшия правосъден съвет.

От данните в известието излиза наяве още, че Пламена Цветанова, която е била член на Висшия правосъден съвет, е напуснала и мандатът ѝ е бил преустановен. " Надявам се, че позволените грешки от страна на господин Петков се дължат или на неточно подадена към него информация или на неналичието на такава ", се показва в позицията му.

" Разчитам, че откакто се запознае с данните и фактическото състояние в регулаторите, сътрудника Петков ще постъпи мъжки и ще се извини ", написа в умозаключение Делян Пеевски.

Съпредседателят на " Продължаваме промяната - Демократична България " Кирил Петков разяснява политическото систематизиране в регулаторите, както и службите за сигурност. Ако приказваме за регулаторите, там нещата са ясни - действително 100 % са при тях, при нас - нула, в случай че приказваме за администрацията несъмнено е 95 % на 5 %, съобщи Петков. Реалното систематизиране на властта в България съгласно нас, макар министерствата, е над 95 % за ГЕРБ и Движение за права и свободи и за част от може би президентски фрагменти, и ние сме несъмнено под пет %. Така, че дано да си приказваме за действителното ръководство и действителната власт, съобщи Петков.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР