Днес Samsung обяви пускането на 114-инчов смарт телевизор, базиран на

...
Днес Samsung обяви пускането на 114-инчов смарт телевизор, базиран на
Коментари Харесай

Samsung представи най-големия „ултрапремиум“ 114-инчов Micro-LED телевизор в света за 132 500 долара

Днес Samsung разгласи стартирането на 114-инчов смарт тв приемник, основан на Micro-LED панел. Според компанията този максимален на пазара „ ултрапремиум “ тв приемник има редица преимущества пред устройствата, основани на OLED панели, в това число по-високо равнище на бляскавост и липса на изгаряне на екрана. Основният минус на новия тв приемник е цената му – Samsung прави оценка новия си тв приемник на 132 500 $.

Досега най-големият тв приемник на Samsung с Micro-LED технология на екрана беше 110-инчов модел, показан през 2020 година. Дисплейният панел Micro-LED на Samsung се състои от самостоятелно следени многоцветни светодиоди с размер на микрометър и обезпечава, както твърди Samsung, „ най-хубавото качество на картината “.

Сред преимуществата на Micro-LED технологията пред OLED компанията показва неналичието на прегаряне на екрана, по-ярките цветове и по-високите равнища на бляскавост. Максималното равнище на бляскавост на новия артикул към момента не е разкрито, само че 89-инчовият тв приемник на Samsung, основан с тази технология, обезпечава непрекъсната бляскавост до 2000 нита по цялата повърхнина на екрана.

Новият 114-инчов Micro-LED тв приемник на Sаmsung към този момент се предлага единствено в Република Корея за 132 500 $. Като подарък при покупка се предлага по-малкия модел 85-инчов Neo QLED 8K QN900D с цена на дребно 8000 $, както и отстъпка с незнаен размер на класическа триполюсна система високоговорители JBL L100 MK2 с 12-инчов басов високоговорител. Перспективите за продажби на този тв приемник в други райони към момента не са ясни.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР