Днес самотните жени вече не се чувстват несигурни. За много

...
Днес самотните жени вече не се чувстват несигурни. За много
Коментари Харесай

Жените са по-щастливи, когато са сами, защото...

Днес самотните дами към този момент не се усещат несигурни. За доста от тях това значи самостоятелност и опция да се концентрират върху значимите цели в живота си.

Според нов отчет на потребителския анализатор Mintel 61% от английските дами са удовлетворени от това, че са сами, спрямо 49% от мъжете в същото състояние.

Проучването демонстрира също по този начин, че 75% от самотните дами и единствено 65% от самотните мъже, не са търсили връзка през миналата година.

Разликата е най-забележима при хората на възраст 45-65 години — 32% от дамите са щастливи, че са сами, до момента в който единствено 19% от мъжете се усещат удовлетворени в същото състояние.

Контрастът може да се дължи на това, че дамите би трябвало да работят повече, в сравнение с мъжете, когато имат връзка, изяснява доктор Емили Грънди от Университета в Есекс, Англия.

"Има доказателства, че дамите отделят повече време за домашни отговорности, в сравнение с мъжете и мисля, че те също по този начин поставят повече старания, с цел да запазят връзката си — тъй че правят повече домакинска работа, готвене и други неща ", разяснява Грънди пред The ​​Telegraph.

Тя също по този начин съобщи, че мъжете са склонни да разчитат на партньорките си, до момента в който дамите са по-склонни да имат близки другари и обществени среди.

"Общоприето умозаключение от доста проучвания е, че дамите, които нямат сътрудник, нормално се занимават с повече обществени действия и имат повече другари ", прибавя Грънди.

"Открих, че има големи преимущества да живееш самичък ", споделя професор Белла Де Паоло, социолог в Калифорнийския университет, Санта Барбара, пред Evening Standard. Тя изследва по какъв начин самотата визира хората и по какъв начин другите възприемат хората, които живеят сами.

"Жените са по-склонни да се насладят на уединението, в сравнение с мъжете. Жените, които живеят сами, считат, че самотата е прелестно време за възобновяване, творчество и персонално израстване. И дава доста повече благоприятни условия да изградите живота, който желаете, като пътувате, следвате увлеченията си и вършиме смислени неща. '
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР