Днес съдът ще реши каква ще е съдбата на Десислава

...
Днес съдът ще реши каква ще е съдбата на Десислава
Коментари Харесай

Съдът решава съдбата на Десислава Иванчева и Биляна Петрова

Днес съдът ще реши каква ще е ориста на Десислава Иванчева и Биляна Петрова.

На предходното съвещание на 3 юли прокуратурата изиска още по-тежки санкции за някогашния кмет на „ Младост “ Десислава Иванчева, заместничката ѝ Биляна Петрова и някогашния областен кмет Петко Дюлгеров.

На първа инстанция тримата получиха надлежно 20, 15 и 12 години затвор по обвиняване, че са поискали рушвет от строителния бизнесмен Александър Ваклин.

Колко по-тежки би трябвало да са наказванията на тримата прокурорът Тихомир Стоев не сподели, а остави преценката на съда.

Преди да вземе думата за финалната си защита прокурор Стоев изиска да се ревизира по какъв начин е определен съставът, който чете първите неоправдателни присъди. Като съображение употребява изказвания на Иванчева и Петрова по време на обясненията им, че е бил нарушен инцидентния асортимент на делата.

Въпреки несъгласието на подсъдими и юристи арбитър Георги Ушев даде отмора, с цел да получи нужната информация. Предстоят финалните пледоарии и на останалите страни в процеса и последната дума на тримата подсъдими.

Припомняме, че тримата бяха наказани за рушвет. На първа инстанция Иванчева получи 20 години затвор, Петрова – 15 години, а Дюлгеров, като медиатор – 12 години.

*Снимка: БГНЕС

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР